Träningscykel hemma i garaget!

Sen lite mer än 1 år tillbaka har jag och Anders två träningscyklar hemma i garaget. Det är rätt nice att gå ut i garaget och köra ett pass. Skulle man sitta så här som vi gör på gymmet, hade det inte varit uppskattat 😉

Det är otroligt enkelt att gå ut i garaget och köra ett pass med träningscykeln istället för att dra iväg till gymmet och köra ett pass där. Tror inte att det hade varit uppskattat att sitta så länge på en utav deras cyklar.

Vi har kört 2 olika program som vi kommer att traggla fram till årsskiftet. Tunga intervaller som jag kallar de. Första gången trodde jag att jag skulle dö, för det var så jobbigt men nu härdar man ut.

Upplägget är att vi värmer upp 10 minuter med ett lagom motstånd och ligger på en kadens på 80-85. Kadens är kort och gott, antal trampvarv per minut som du gör. Vi har Monark träningscykel, som vi köpt begagnade via Blocket.

Block 1

Efter vår uppvärmning börjar block nr 1, där vi höjer motståndet så att vi orkar med att trampa på 60 kadens i 8 minuter, dvs första uppförsbacken. Därefter blir det ”vila” dvs lättare motstånd och tillbaka på 85 kadens i 4 minuter. Gäller att få ner pulsen och dricka lite vatten innan block nr 2 börjar.

Block 2

I block nr 2 kör vi ytterligare 8 minuter, uppdelat i 3 minuter på 60 kadens, 3 minuter på 30 kadens och tillbaka på 60 kadens i 2 minuter innan nästa ”vila” kommer. Då är vi tillbaka till på 85 i kadens och lätt motstånd. Under detta blocket ska det vara tungt motstånd och jag brukar stå under de minuter vi kör på 30 kadens. Annars orkar jag nämligen inte.

Block 3

4 minuter vila är det innan vi går på block nr 3. Block nr 3 är på 10 minuter och det jobbigast tycker jag. Det är nämligen uppdelat enl följande: 3 minuter på 60 kadens, 2 minuter på 30 kadens och upp på 60 kadens i 3 minuter innan du går ner igen på 30 kadens i 2 minuter. Detta block är fruktansvärt jobbigt. Bara att bita ihop!

Block 4

Här efter detta block är det välbehövligt med 5 minuters vila. Trampa ut benen lite innan sista blocket börjar. Block nr 4 är tillbaka på 8 minuter igen, fast fördelat med 3 minuter på 50 kadens, 2 minuter på 25 kadens, tillbaka upp på 50 kadens i 2 minuter innan vi har en finish på 1 minut på 25 i kadens.

Nu är sista blocket klart och det är nedvarvning som gäller i 10 minuter innan det är stretch. Detta är ett grundpass för träningscykel eller spinningcykel. Bygga styrka och seghet så att vi orkar med alla korta intervaller som verkligheten bjuder på när vi cyklar stig till sommaren.

Dessa goa intervaller sitter jag och köra två gånger till veckan, tisdag och torsdag tillsammans med Anders. Torsdagar hänger även våra vänner Ki och Ullie. Sjukt jobbigt men också sjukt kul att göra det tillsammans. Ki och Ullie är lika träningsgalna som vi, vilket passar oss perfekt 😉

Hur våra pass kommer att se ut efter årsskiftet vet jag inte än. Det är Anders som planerar detta, så spänningen är olidlig. Blir säkert korta intervaller, helt hysteriskt hahha!

Ni är nämligen några som undrat hur och varför vi tränar hemma i garaget, så nu vet ni!

Ha en fin dag!

2 kommentarer

  • Pernilla

   Hej Johan, det är två Monark modell gammal 😉
   Ja det är verkligen smidigt att bara gå ut i garaget och köra ett pass.
   Har du också en träningscykel hemma?
   Ha en fin dag!
   //Pernilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.