Torsk med spenatsås och vitkål

Tänkte det var dags att uppdatera lite gamla recept och först ut är Torsk med spenatsås och vitkål. Ett enkelt recept som jag gjorde första gången 2014. Verkligen supergott!

Detta recept kommer från Allt om LCHF, som var en bilaga till Aftonbladet. En bilaga med massa bra recept. Jag vet att jag på den tiden alltid köpte den men tror tyvärr inte den finns kvar idag.

Det är många bra LCHF tidningar som gått i graven tyvärr, först Matkärlek som jag var med i och även bloggade på deras hemsida. Allt om LCHF bilagan och nu till sommaren lägger även LCHF Magasinet ner. Synd tycker jag.

Kokt torsk med spenatsås och smörstekt vitkål

Måltid Middag
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 70 g bladspenat
  • smör
  • 2 dl crème fraiche
  • saft från 1/2 citron
  • salt och peppar
  • en klick Philadelphia ost
  • 300 g vitkål
  • 600 g ryggfile av torsk

Instruktioner
 

  • Fräs bladspenaten i smör i en kastrull.
  • Tillsätt crème fraiche och citronsaft.
  • Mixa såsen slät och smaksätt med salt och peppar, tillsätt en lagom klick med Philadelphia ost.
  • Rör om så att den smälter.
  • Sänk värmen och låt stå och sjuda.
  • Strimla vitkålen och smörstek den, tillsätt salt och peppar.
  • Stek den tills den mjuknar.
  • Lägg fiskbiten eller bitarna i en stor kastrull och häll kokande vatten över.
  • Lägg på locket och låt stå på plattan på svag värme.
  • Fiska sedan upp fisken och håll den varm.
  • Servera fisken sedan med den frästa vitkålen och spenatsåsen.
Pressa en halv citron och resten har du till maten, fina skivor med citron
Smör, spenat och citronsaft
Rör runt allt, tills det smälter
Mixa samman såsen med en stavmixer
Torsken skar jag i mindre bitar
Smörsteker lite vitkål med örtsalt
Smaklig måltid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.