Tillbaka på gymmet!

Så himla skönt att vara tillbaka på gymmet igen efter sommaren. Även om jag har varit på gymmet så har jag inte varit där så ofta, så det har blivit helkropps pass istället för att dela upp kroppen.

I tisdags förra veckan,körde jag mitt första benpass, där jag fokuserade enbart på ben, rumpa och mage. Blev ett gäng squats, utfall och krabbgång med gummiband. Nu börjar nämligen uppbyggnad inför nästa års utmaningar, bygga styrka och kondition.

Min plan med min träning blir att köra två konditionspass i veckan och då på min träningscykel hemma i garaget. Intervaller, tunga och långa, lite för att flytta upp min mjölksyretröskel. På gymmet tänkte jag att tre pass borde passa bra, fokus då på ben, överkropp och magen/bålen.

Emelie, min PT, är givetvis med på planerna och coachar mig så att allt blir rätt. Hon är med och planerar vilka övningar jag ska göra på gymmet utifrån mina förutsättningar. Allt för att bygga upp en stark kropp, en stark Pernilla!

Tränar du också med PT?

Jag tycker att det är så himla skönt med träna med PT. Lite för att man behåller sitt fokus och tappar inte fart. Man får ny inspiration hela tiden med nya övningar som bygger en helhet, bra symmetri och balans i din kropp. Tillsammans skapar vi en stark och hållbar kropp.

Träna med sonen

Något som är lite roligt är att Vincent, min son nu gärna hänger med. Han har växt väldigt mycket och redan i 6:an upptäcktes att han hade en sned rygg uppe vid bröstryggen. Så han går på kontroller varje 6 månad för att hålla koll på det. Dock fick vi råd av läkaren att träning är alltid bra oavsett ålder. Så då fixade vi ett träningskort till Vincent. Så efter inrådan av min PT Emelie, så har vi lite övningar som Vincent gör. Lite för att stärka upp musklerna på ryggen.

Även Vincent cyklar väldigt mycket MTB och ska tävla år när det gäller MTB Enduro. Så även han behöver bygga upp sig för att orka hålla sig kvar på sin MTB. Så han och jag har just nu väldigt kul på gymmet. Han lär sig sina övningar, försöker få koll på sina armar och ben.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.