Tacospett med ugnsbakade grönsaker
25 juni 2019
Ibland vill man äta på ett annat sätt men ändå så att barnen är nöjda med att få taco till helgen. Varför inte testa Tacospett med ugnsbakade grönsaker!
Min son Vincent vill hemskt gärna äta taco på fredagar, vinter som sommar och jag blir ibland lite trött på det. Men för att han ska vara glad så får man ibland hitta på något nytt.
Sagt och gjort så gjorde jag Tacospett en fredag utan att berätta det för Vincent utan det fick bli en överraskning. Han var lite skeptisk men köpte det, eftersom han fick alla tillbehör medan jag gjorde ugnsbakade grönsaker till mig och Anders.
Fick tummen upp av alla, det var lite kul att äta på spett tyckte Vincent. Nu grillade vi de inte utan körde de i ugnen och tyvärr blev de lite torra tyckte jag. Nästa gång ska jag grilla de istället.
Tacospett med ugnsbakade grönsaker
Förberedelser 20 minuter minuter
Tillagningstid 20 minuter minuter
Måltid Middag
Portioner 4
Ingredienser
- 600 gram Nötfärs
- 1 tsk Spiskummin
- 1 tsk Sambal Oelek
- Salt, peppar
- 1 msk Kallpressad rapsolja
- 8 st Träspett
Ugnsbakade Grönsaker
Paprika, aubergine, broccoli, lök, champinjoner, zucchini – ta vad du vill ha!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader
- Blanda samman alla ingredienser utom oljan ordentligt.
- Forma 8 avlånga korvar som du trär på träspetten som du sedan tidigare blötlagt.
- Pensla på lite olja över tacospett och lägg de i en ugnssäker form.
- Håll lite koll, ca 10 minuter
- Jag gjorde ordning grönsakerna innan, dvs grovhackade grönsakerna och ställde in i ugnen på ca 25 minuter. När det är 10 minuter kvar ställde jag in Tacospetten.
- Servera till: Guacomole, grönsallad
Keyword Kött
Föregående
Vår resa till Skiathos
Nyare