Statusuppdatering om min ankel/fot

Idag har jag träffat sjukgymnasten Calle, så jag tänkte uppdatera er om min status med min ankel/fot. Som ni kanske kommer ihåg så ramlade jag i augusti då vi var på MTB semester i Funäsdalen. Slog mig rätt illa och har haft ont sedan dess. Blivit bollad mellan vårdcentral, akuten och jourcentralen….

Skam den som ger sig, brukar man väl säga. Det tog mig nästan en månad innan jag fick träffa en läkare och en remiss till röntgen. Jag bollades mellan min vårdcentral här i Lindome, vanliga akuten och Jourcentralen i Åby. Ingen ville ta in mig och titta på min fot. Alla bad mig kontakta vårdcentralen. Jag vägrade sätta mig på vanliga akuten, eftersom det inte är akut.

Det slutade med att jag ringde en sjukgymnast och fick prata med Calle. Jag förklarade mitt problem och vad som hänt. Han sa att han ville ha en röntgen på skadan, utifrån vad jag berättade. Svårt att få… förklarade mitt problem att jag bara blev runt bollad. Han och jag bestämde att det var dags för mig att byta vårdcentral. Jag valde då att lista mig i Kållered istället för Lindome. Han skrev in i min journal vad han tyckte och tänkte. Jag listade om mig till deras vårdcentral och dagen efter bokade jag ett besök hos en läkare.

Läkare tyckte att vi behövde en röntgen eftersom jag fortfarande var svullen och hade ont i foten/ankeln. Så det blev en remiss till röntgen, Unilabs vid Haga. Det tog inte många dagar från att han skickade iväg remissen tills jag fick en tid.

Jag var där och tog några bilder på min fot/ankel och gissa om jag hade rätt?!

Det var en spricka vid min fotknöl, eller om det är skenbenenet eller vadbenet nederkant. De har markerat skadad med en pil om du tittar på bilden nedanför. Jag hade alltså rätt! Jag kände att något inte stod rätt till men vårdcentralen valde att inte lyssna. Tur att man är som man är, dvs man ger sig inte.

Så idag var jag för första gången hos sjukgymnasten Calle för att få upp rörligheten igen i min ankel. Passade även på att prata om min höft som blivit sämre efter jag hade borrelia i somras. Det gäller att passa på eller hur?

Så nu har jag fått 3 olika övningar som jag ska göra 3 gånger om dagen i en vecka. Så ska jag tillbaka för att se hur det har gått och om jag fått ont eller inte. Och bara på den halvtimmen jag var hos Calle märkte vi en stor skillnad på hur rörlig jag blev i ankeln efter bara några få gånger.

Så nu är jag taggad att börja öva upp ankeln igen och framför allt se hur fort det går att få igång den igen. Jag som verkligen inte gillar rehab 😉 men men bara att gilla läget. Fokus på hållbar kropp och återhämtning!

Här försöker jag sträcka ut min fot. Väldigt stel om man jämför mot min andra fot.
Bara efter några få övningar börjar min fot att bli betydligt rörligare än innan.
Röntgen bild på min fot/ankel och pilen visar vart sprickan sitter
Kållered Rehab

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.