Statistik över mina blodsockerkurvor genom åren!

Jag har fått lite frågor om jag inte kan dela med mig utav min statistik över mina blodsockerkurvor och den statistik jag fört genom åren. Lite hur jag tänker och gör.

Ni är många som är nyfikna på de mätningar jag gör med mitt blodsocker, blod- och utandningsketoner och den reflektion jag gör. Så idag tänkte jag försöka berätta lite hur jag tänker, hur jag gör och lite varför.

Jag började mäta mitt blodsocker under 2019 enbart för att jag var nyfiken på hur jag låg till. Började även i den vevan att föra lite dagbok över mitt mående, vad jag åt och sov. Jag förde ingen speciell logg för det mer än att jag noterade ner allt i en kalender jag köpte i bokhandeln. Typs som en dagbok.

Reflektera

Det var under 2020 som jag gick ytterligare ett steg, jag började reflektera mer över mitt liv, min sömn, de signaler kroppen skickar ut. Jag började även skriva vad jag är tacksam för. Behöver inte vara mycket text utan mer stödord. Jag skriver inget som är negativt om mig själv, utan vad gjorde jag igår som var bra!

Måndagen den 8 februari:

Sovit bra, inget avbrott. Väldigt varm i kroppen – mens på gång? BS 4,8 mmol/L. Åt bra igår, rätt fördelning. Tacksam för att ha bra vänner kring mig och min familj.

Så här kan det se ut när jag gör några få noteringar på morgonen om gårdagen. Jag reflekterar alltid gårdagen när jag sitter med min ägglatte, noterar ner mitt blodsocker osv.

Eftersom alla mina kalendrar är kvar började jag även logga det i en excel fil eftersom jag blev nyfiken på hur jag låg i snitt under månaden med mina värden. Då tänker jag både blodsocker och blodketoner, utandningsketoner, vikt. Det är lite svårare att logga mina reflektioner på samma sätt tycker jag, därav ligger de inte med i min excel fil.

Mina värden genomsnitt per månad 2019
Vad hände under hösten 2020?

Under 2019 loggade jag enbart mitt blodsocker och blodketoner men kände att jag ville lägga till lite fler parametrar. Därför skapade jag under 2020 nedanför fil, där jag lade till vikten och även utandningsketonerna. Vikt var inte viktigt förrän under hösten då jag märkte en viktuppgång (+5,4 kg) hos mig själv. Vad berodde det på, vad det något jag åt eller gjorde.

Jag märkte en förändring i min menscykel eftersom jag loggar även den, genom att skriva Ä i min kalender för ägglossning och M för mens. Märkte att min menscykel blev lite längre vissa månader. Hade även märkt vallningar som jag tidigare inte haft. Hade jag hamnat i förstadiet till klimakteriet?

Ja, om jag tittar tillbaka bland mina noteringar så ser jag vid flera tillfällen där jag skriver att jag är varm i kroppen, vallningar. Svettas ena sekunden och nästa sekund fryser jag. Svettas så att tröjan blir blöt. Japp, ett nytt kapitel i mitt liv!

Mina värden i genomsnitt per månad och min vikt och en summering på slutet med total viktuppgång eller minskning. 2020
Jag personligen tycker det är väldigt intressant att logga och reflektera. Du kan på ett helt annat sett se den röda tråden.

Du ska vara ärlig mot dig själv. I början noterade jag ner allt, dvs vad jag åt om det var bra eller dåligt. Om jag drack alkohol eller gjorde något snedsteg. Åt jag mellis eller inte. Vad gjorde jag för träning och hur länge tränade jag osv.

Så nu för 2021 ska jag fortsätta logga precis som jag har gjort tidigare. Jag reflekterar varje morgon över dagen innan. Nu noterar jag nog inte lika mycket som jag gjorde i början. Nu är det mer om jag sovit bra eller inte. Om jag har ätit ok eller inte. Vikten kollar jag en gång per vecka. Blodsocker tar jag varje morgon och blodketonerna kollar jag någon gång under veckan, likaså med utaningsketonerna bara för att se att jag är på rätt väg.

Hoppas ni som undrat, har fått en tydligare bild på hur jag gör. Om du har frågor får du hemskt gärna kommentera här nedanför eller skicka ett meddelande så ska jag försöka besvara de så gott jag kan.

Ha en fin dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.