Skogens guld

Hej,
Nu är det hög tid att plocka skogens guld – kantareller. Säsongen är mellan juli och oktober, så ut i skogen och plocka dessa godingar. I somras var vi uppe i Gästrikland, Torsåker och träffade min faster och hennes man. Blev en tur till skogen för att titta till vår fäbod och då gick vi längs vägen och hittade en hel del kantareller. Vi gick kanske i 20 minuter och hittade allt detta, helt galet!

Vart hittar man då kantareller? ja det beror lite på. Kantareller växer vid olika sorters trädslag som exempel tall, gran, björk, asp, bok osv, så det går inte att säga vart de trivs bäst. Har det regnat mycket under året kan de finnas på många olika skogsmiljöer, medan torrare år finns de inte lika mycket. Kantareller finns inte på ställen där det enbart finns enbuskar som de sjungs om i barnvisan.

Ta med en god picknick korg och bege dig ut i skogen. Glöm inte att ta med tålamod för ibland tar det en stund innan man hittar de små godingarna. Det är otroligt skönt och rogivande att vara i skogen. Lyssna på träden som rör sig i vinden, sätt dig på en sten eller stubbe, ta en kopp kaffe och bara njut av tystnaden.

Jag har ett gott recept på biff med kantarellsås som jag gjort och fick tummen upp av både man och son. Receptet ligger på Matkärleks hemsida, länk har du här.

Lycka till nu med sökandet av skogens guld!
Kram kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.