Skitsnack med Paleo Institutet

För en vecka sedan var jag med på en utbildningskväll med Paleo Institutet, Jonas Bergqvist.

Det var en kväll full utav skitsnack 🙂 haha

Vi pratade om IBS, krångliga magar och tysta inflammationer. Något som jag tycker är väldigt intressant. Det är i tarmen 80 % av vårt immunförsvar finns, därför är det ofta maten vi äter som skapar inflammationer i kroppen. Något som jag märkte när jag lade om kosten.

Tidigare visste jag inte bättre men efter kostskiftet så blev jag så mycket bättre i magen att jag aldrig kommer att gå tillbaka. Om jag hade IBS eller något annat vet jag inte men skillnaden är så pass stor att jag aldrig kommer att gå tillbaka till den gamla kosten.

Vi pratade funktionsmedicin, att vanliga läkare botar en symtom men en funktionsmedicin läkare ställer oftast frågan varför och undersöker varför detta händer. Hela kroppen är ett system och blir det obalans, grus i maskineriet så blir det en symtom som exempel eksem, trötthet, torra ögon osv. Såå intressant!

Pratade SIBO, olika tester som man kan göra för att se hur det ser ut i ens tarmar. Har man överväxta bakterier, svampar osv. Vi pratade om att det finns ca 2 kg bakterier i våra tarmar, 20 gram i munnen, 10 gram i näsan, 200 gram på kroppen och 20 gram i underlivet. Man kan säga att vi aldrig är helt ensamma 🙂

Grymt intressant, så nu är jag igen och nosar på att utbilda mig i ämnet om kost och hälsa.

2 kommentarer

  • clara

    Spännande ämne det där med kost! Finns så många skolor 🙂 Har läst en utbildning där varken paleo eller lågkålhydratskost var speciellt poppis så skulle gärna läsa ”från andra sidan” för att få båda synvinklar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.