Ska vi kämpa tillsammans?

Nu är det dags, nu ska jag ta tag i de kilon som har smugits på min kropp under året. Ska vi kämpa tillsammans?

Nu är måttet rågat och det är dags. Under året har det smugits på ca 5-6 kg som jag inte vill ha på min kropp. Kanske är det en längre tid är 8 månader men nu har jag uppmärksammat det!

Jag är garanterat inte ensam att kanske gått upp några kilon efter sommaren. Man dricker mer alkohol, kanske är man inte lika strikt som man är under hösten och våren.

Max 10-15 gram kolhydrater

Men nu är det slut! No more alkohol! Nu ska jag strikta upp min kost, max 10-15 gram kolhydrater per dag. Inga rotfrukter som egentligen inte är LCHF. Se över mitt intag av proteiner eftersom för mycket protein blir kolhydrater i kroppen. Äta när jag är hungrig inte när alla andra äter och framför allt sluta äta när du är mätt.

Mät dina framsteg

Jag tycker att det är väldigt intressant att mäta sina framsteg. Om du börjar att träna så ökar man nästan alltid i vikt i början tills man ändrar om kroppens form. Vikten kanske det inte händer något med därför kan det vara intressant att mäta sig.

Datum: 2018-08-26
Vikt78,4 kg
Midjemått82 cm
 

Tyvärr har jag tappat bort min lapp där jag hela tiden skrivit upp min mått, vikt osv. Vikten har jag nu sista månaden loggat via min pulsklocka och där ser man ett tydligt viktkurva. Ägglossning och mens då går jag upp i vikt eftersom kroppen samlar på sig mer vätska just då. Så fort mensen kommer igång så släpper även kroppen iväg denna vätska.

Hur jag kommer att göra?

Steg ett är att röra på sig mer, jag måste få till mer vardagsmotion. Eftersom jag har ett stillasittande arbete behöver jag röra mig mer. Det ser jag med hjälp av min pulsklocka, i snitt når jag inte mer än ca 50 % av dagens aktivitet. Som tur är piper klockan så fort jag har varit still i mer än 60 minuter. En bra påminnelse!

Som jag skrev ovanför så behöver jag dra ner på kolhydraterna, bort med rotfrukter osv. Strikta till min kost, det tror jag är steg ett. Bort med alkoholen är steg två. Så fort jag dricker alkohol så känner jag ett ökat sötsug. Vin och bubbel innehåller väldigt mycket socker även om jag köper de med lägst sockerhalt, så bort med det.

Veckomatsedel

Kommer fortsätta att veckohandla, planera våra måltider i förväg – en veckomatsedel just för att inte falla för frestelsen i butiken när man handlar. Även om grillad kyckling från butiken är god så innehåller den alldeles för mycket socker, gluten och annat skit som finns i kryddblandningen på skinnet.

Jag kommer att redovisa en dag i veckan om hur det har gått, om vikten har gått upp eller ner och vilken typ av träning det har blivit. På så sätt, sätter lite press på mig själv och att jag kanske inspirerar er till ett lite mer hälsosammare levnadssätt med ökad rörelse. Hänger du med?

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.