Sitt mer på huk

Hej

Det här med att sitta på huk, varför gör det så ont i höftböjaren? varför kan jag inte sitta på huk med hela foten i golvet? Många frågor….

Jag tänkte att nu ska jag köra som många på facebook gör, en utmaning – sitt på huk i 30 dagar. Anders kan sitt på huk redan utan några problem, jag däremot har lite mer problem…..

Anders i action, se hans fot
jag som måste balansera mig med hjälp av min foamroller

Så här ser vi ut framför tv. För att kunna stå kvar behöver jag mina armar för att kunna balansera. För att kunna stå på hela foten måste Anders hålla i mig, om han inte gör det så tippar jag bakåt.

Varför gör jag då detta, jo för att jag har läst att man kan få minskad ryggvärk. Du ökar din rörlighet i kroppen, du får sträcka ut dina muskler i ryggen, vader och rumpan, stärker höfterna och i slutet får du en snygg hållning. Win win tycker jag!

Att sitta på huk är en av våra ursprungspositioner, du har väl sätt hur våra barn sitter när de leker? På huk! Vincent har inga problem alls att sitta på huk. Han tycker nästan det ser roligt ut när jag försöker.

Så vem är med i utmaningen?

Här kan du läsa mer om utmaningen på facebook.
kram kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.