Så enkelt med matlåda eller hur?

Tänk ibland orkar inte jag laga mat även om mitt intresse är stort för mat. Då kan det vara otroligt skönt att man dagen innan eller under helgen tagit var på den mat som blev över.

Man kommer hem, trött och bara vill ha skräpmat, då är det så himla skönt att man hittar den där matlådan i kylskåpet eller frysen. Bara att värma på, lägga lite spenat och tomat på tallriken, klart!

Morgonträning

Som igår, när jag kom hem efter en dag i Falkenberg med kundbesök, lätt seg eftersom jag vaknade så pass tidigt. Ja, jag vet, får skylla mig själv som bokade in en konditionstabatapass redan kl 06.30 men det är så skönt. Kände att jag verkligen inte orkade laga mat, öppnade kylskåpsdörren och inser att det finns matlådor till oss alla. GÖTT, tänkte jag!

Matlåda

Hamburgare med butternutpumpa (12g kolhydrater per 100 g) lite spenat och tyvärr köpt sås från ICA. Ni som har följt mig ett tag och läste min inlägg från igår gällande diabetes vet att jag reagerar starkt på sötpotatis men med butternutpumpan reagerar jag inte alls när jag mäter mitt blodsocker vilket är jättebra.

Butternutpumpan körde jag i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter med lite olja. Visst är den vacker?

Behåller du även den mat som blir över eller slänger du den?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.