Racerapport om Göteborgs Maraton!

I samarbete med Solvikingarna och Göteborgs Marathon

Vilken dag, vilken utmaning jag har gjort – sjukt imponerad utav mig själv!

Vaknade före klockan 07:00 i lördags, regn och grått väder. Inte vad jag hade planerat med okej det är ändå 14 plusgrader och inte öser ner. Så gick tankarna på morgonen. Sprang och små kissade hela tiden. Nervös, ja tydligen!

Eftersom både jag och Anders skulle iväg på lördagen så sov Vincent borta hos en kompis. Vilket var jätteskönt, då fick jag lufsa runt på morgonen i min egna lilla bubbla. Fokusera på de 42 km som jag skulle springa.

Plockade fram mina kläder, ombyte till efteråt, banan och vatten som ska finnas i bilen när jag kör hem. Sen kissa lite till….. nervös…. Precis innan jag åkte iväg till Slottskogsvallen kom jag på att jag missat att tejpa mina tår, kirurgtejp fram och plåstra om.

Slottskogsvallen

Väl på plats kände jag att min nervositet släppte, nu finns det ingen återvändo. Mötte Sonja Roxner vår löpcoach så att hon fick ta ett kort på mig och Victoria. Grabbarna Per och Marcus är skadade/sjuka så de springer inte. Girlpower!

När väl startskottet gick så placerade jag mig långt bak, jag ska ta det lugnt inte rusa. Vi var 322 st som sprang ett maraton och 338 st som sprang ett halvt maraton. Träffade en tjej som jag pratade med i några kilometer innan jag valde att sänka farten, sen hann jag aldrig ikapp henne igen. Hon och mötes några gånger längs banan. Kul med lite pepp.

Lilla Amundön

Vi sprang från Slottskogsvallen ut längs gamla banvallen söderut mot Lilla Amundön, där vi vände och sprang tillbaka. Ett varv är ett halvmaraton medan jag sprang två varv, 42 km – ett maraton. Banan är väldigt flack, vacker när man väl kommer ut till havet. Önskan hade varit om man hade haft havsutsikt hela vägen men man kan inte få allt.

Under tiden jag sprang lyssnade jag på podd för att tänka på annat, vilket var väldigt skönt. Den första milen ut till Lilla Amundön var tung, tunga ben men det släppte sedan på tillbaka vägen. När jag gick in för varvning så såg jag på klockan att det hade tagit längre tid än vad jag hade tänkt, ca 02:36 h hade hoppats på snabbare än vad jag springer Göteborgs Varvet men tyvärr inte.

Sista varvet då började jag få ont i tår och höfter. Drack för första gången Coca Cola för att få energi. Fick inte ens en sockerkick som jag kände av allt gick rätt ut i kroppen. Väl ute vid Lilla Amundön så fick jag en kopp kaffe vilket var guldvärd, så himla gott! Gick en stund och nöjt av kaffet och den mackan jag fick. Tog nog 3 bett på mackan innan jag slängde brödet och åt upp osten och paprikan.

Hela vägen tillbaka sedan sprang jag och gick om vartannat, två lyktstolpar gå och fyra springa. Hela vägen tillbaka hade jag en funktionär som hade koll på mig, som cyklade i förväg och berättade för vätskedepåerna att jag var på G. Hahaha

Sammanfattning

Kan säga att jag kom sist i mål, maxtiden för tävlingen är 05:30 h. Mitt mål var att komma i mål och dit kom jag. De som vann Göteborgs Marathon för herrar var Anton Gustafsson på 02:32 h och på damsidan var det Karin Schön på 03:03 h. Sist men inte minst blev Pernilla Lantz på 05:44 h 🙂  såå sjukt stolt över min prestation!

När jag väl kom i mål stod Sonja, alla funktionärer och hejade fram mig. Vilken energi man fick, sån skön känsla att nu är det över. En stor blombukett fick jag, Sonja berättade även att jag hade vunnit en pris.

Vad har jag vunnit?

Ett presentkort på en startplats till nästa års mara……..

Tack, men nej tack! 

Hahaha 

Som tur är kan jag välja bland Sylvesterloppet 10 km ,Vårtävlingarna 8-16 km och Göteborgs Maraton 22/42 km. Luta mot Sylvesterloppet på nyårsafton.

Tack, Solvikingarna och Göteborgs Maraton för löpcoaching och möjligheten att springa en mara!

Här kommer lite bilder från dagen

Foto: Sonja Roxner
Foto: Sonja Roxner
Strax innan start
Jag och Viktoria Foto: Sonja Roxner
Den vackra blombuketten jag fick vid målgång
Jag gjorde det!!
En medalj att vara sjukt stolt över!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.