Pyttipanna LCHF

Hej,

Våren är här i Göteborg!
Så himla underbart, det tittar upp krokusar, tulpaner och påskliljor – lite mer värme så kommer allt att spricka upp. Idag köpte jag en bok, Grönsakslandet skriven av Agneta Ullenius, nu ska jag läsa på mer om grönsaksodling. Kanske kommer att bli självförsörjande på rotfrukter till hösten….. ja vi får se hur det går.

Idag har gjort slut på en massa rester som fanns i kylskåpet. Jag hade älgkött sedan helgen, kålrot, morötter, zucchini, champinjoner, korv och ölkorv. PYTTIPANNA!!!
Den blev super god, blev även ett stekt ägg och färsk kokt rödbeta.

Pyttipanna

x antal skivor älgkött – rester från helgen
1 liten kålrot
2 morötter
1 zucchini
2 ölkorvar
4 st champinjoner
en liten bit falukorv
en skvätt grönsaksfond
en skvätt grädde
Peppar
Rödbeta
Stekt ägg

Skala, hacka och skiva allt.
Jag började med att steka alla grönsaker i smör.Efter ca 10 minuter tillsatt jag en skvätt grönsaksfond och grädde.
Låt koka/ånga upp så att grädden går in i grönsakerna. Tillsätt älgköttet, ölkorv och falukorv. Smaka av med peppar. Ev lite salt om du tycker att det behövs.
Låt stekas på. Rör runt i pannan så att inget bränns fast. Stek varsitt ägg i en ny panna. Under tiden du grejer med allt passa på att koka den färska rödbetan.
Låt den koka med skal på för att inte den rödfärgen ska försvinna helt….. =) Den är lättare att skala när den blivit kokt.

Smaklig måltid!

Imorgon blir det AfterWork med kollegorna på Clarion Post Hotell här i Göteborg. Ska bli kul, jag som aldrig är ute i farten nu för tiden, har nog blivit värsta kärringen. Ha ha ha ha

kram kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.