Pulled Pork
Idag har vi middags gäster och jag tänkte bjuda på Pulled Pork. Jag har hämtat receptet från 56kilo.se. Det är super gott och enkelt. Sköter sig själv liksom!
Jag fixade till barbequesåsen nu på morgonen och sen in med allt i ugnen.
Barbequesås
1 dl vatten
1 dl chilisås eller ketchup sötade med stevia
0,5 dl äppelcidervinäger
0,5 gul lök
1 vitlöksklyfta
1,5 msk worcestershiresås
1 dl hackad rotselleri
1 msk dijonsenap
2 msk honung
1 msk oxfond
1/2 msk paprikapulver
1 tsk chilipulver
salt, peppar
Finhacka lök, vitlök och rotselleri. Stek dem i smör i en stekpanna tills de blir gyllengult. Tillsätt vatten och fonden. Rör och tillsätt sedan de övriga ingredienser. Låt allt koka ihop på svag värme i ca 15 minuter.
Smaka av!
Pulled Pork (8 pers)
1,5 kg karré i bit
1 gul lök
1 hel vitlök
salt, peppar, chilipulver
2,5 dl barbequesås
Sätt ugnen på 125 grader
Salta och peppra köttet rejält och lägg det i en lergryta. Skala och klyfta den gula löken och lägg den runt köttet. Skala vitlöken och lägg även den runt köttet.
Häll över barbequesåsen över köttet och löken.
Låt den stå i ugnen ca 6 timmar och dra sedan sönder den med två gafflar så den fördelas med såsen.
Servera den med valfritt tillbehör.
Vi brukar ha gurka, tomat, sallad, salsa, gräddfil, pfefferoni och guacamole till.
Typ som en kebab, pita bröd eller tortillas.