Pastasås med räkor

Förra veckan gjorde jag en ny pastasås med räkor och pasta från Pure Pasta. Har aldrig tidigare testat Pure Pasta med de var ett bra substitut för pasta måste jag säga. Blev riktigt gott!

Det var för några veckor sedan jag fick hem en låda med produkter från PurePasta. Nu undrar du säkert vad PurePasta är för något. Jo det är ett perfekt substitut för pasta. PurePasta finns som ris, spaghetti, noodles och fettuccine.

PurePasta är framställd av konjakrot, en planta med naturligt fiberinnehåll. Den innehåller enbart 10 kcal per 100g och är fri från gluten, vete och kolhydrater. En påse är två portioner.

Jag har sett många som tillagat rätter med just PurePasta så det var med spänning jag gjorde min första rätt. Jag tinade upp en påse med frysta räkor som legat en tid i min frys och var tvungen att ätas upp. Så min plan blev att göra en enkelt lunch åt mig där jag skulle använda räkorna och PurePasta Fettuccine.

Kan säga att de PurePasta inte luktade gott men jag sköljde de länge i kallt vatten. Sedan gjorde jag pastasåsen och därefter hällde jag ner fettuccine i såsen så att den fick ”gotta” till sig med de olika smakerna. Det blev riktigt gott och tuggmotståndet var väldigt likt vanlig pasta måste jag säga. Dessa kommer jag att äta igen.

Pastasås med Räkor

Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Måltid Lunch, Middag
Portioner 2

Ingredienser
  

 • 1 st Riven Vitlöksklyfta
 • 200 gram Skalade Räkor
 • 1 msk Tomatpuré
 • 1 dl Vitt vin
 • 1/2 dl Tomatsås jag använde chilisås
 • 1 ask Körsbärstomater, delade
 • Salt, peppar och Chilipulver efter smak
 • 1 dl Färsk Persilja
 • Önskad pasta till – jag valde pasta från PurePasta

Instruktioner
 

 • Tina upp räkorna ifall du valt frysta.
 • Hetta upp en panna med olivolja eller smör
 • Fräs lite chili, vitlök, tomatpuré och tomathalvorna.
 • Häll sedan ner tomatsåsen och vitt vin.
 • Rör runt och häll sedan ner PurePasta eller önskad kokt pasta
 • Tillsätt sedan räkorna och rör runt.
 • Smaka av med salt och peppar.
 • Rör ner din klippta/hackade persiljan och servera!
Keyword Skaldjur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.