Bodyflight i Säve

Nu i helgen var jag och Vincent iväg på äventyr, vi flög i en vindtunnel hos Bodyflight i Säve. Så himla roligt, man vill bara göra det igen!

Det är världens högsta vindtunnel, med en flyghöjd på 24 meter som finns vid Säve flygplats här i Göteborg. Det är som inomhusfallskärmhoppning och det var verkligen superkul. Man flyger i en hastighet omkring 200 km/h och det kändes i ansiktet.

Vi kom till Säve Flygplats ungefär en timme innan vi skulle flyga i vindtunneln eftersom de skulle ha en genomgång med oss. Eftersom man inte kan prata med varandra i vindtunneln utan bara med tecken behövde vi lära oss några få tecken innan vi skulle flyga. Vi fick även tips och trix för att det skulle vara lättare för oss.

Sen var det bara att gå för att byta om till deras overaller, öronproppar, glasögon och hjälm. Jag fick även låna ett par sneakers eftersom de godkände inte mina skor. Jag önskade mig Superman dräkten men den fanns bara i Lage så jag fick nöja mig med Batwoman 🙂

Att flyga var inte så svårt som jag trodde. Trixet är att spänna upp hela kroppen och trycka ner höften så att höften blir lägsta punkt. Du styr med huvudet om du ska upp eller ner och vinklar händerna ifall du ska åt vänster eller höger. Hur kul som helst!

Vincent hade lite svårare med balansen och att spänna kroppen men tillslut gick det bra. Vi flög 2 x 60 sekunder och man är helt slut efteråt och dagen efter hade jag träningsvärk i rumpan. Sista turen flyger man upp och ner i vindtunneln. Super coolt!

Är du nyfiken på Bodyflight så finns det bara i Stockholm och Göteborg men klart värt pengarna. Ett äventyr för alla, oavsett om du är vuxen eller barn.

Snart är det dags att flyga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.