Pannbiff med gräddsås och stekt lök

Husmanskost kan man nästa säga och så gott och enkelt att göra. Hemma hos oss finns alltid lök hemma, köttfärs finns alltid i frysen. Bara att planera så att man kommer ihåg att ta fram nötfärsen från frysen.
ca 500 gram nötfärs
1/2 dl majonnäs
1 tsk lökpulver
salt & peppar
smör att steka i.

Blanda allt i en bunke och forma sedan till 8 st pannbiffar.

2 st gula lökar
stek löken i fettet som är kvar i pannan men tillsätt lite till så att det inte fastnar. Löken ska bli gyllengul och mjuk så rör hela tiden. Ta ur löken och till sätt lite vatten i pannan och vispa.

Gräddsås
När du har vatten i pannan tillsätter du grädde och vispar runt. Jag har även i crème fraiche, en skvätt kalvfond, soja, salt och peppar. Koka upp och smaka av.

Häll såsen över pannbiffarna, servera till en sallad eller som jag tog, sparris.

Som tur var för mig så blev det mat över så imorgon har jag med mig detta i matlåda.

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.