Höftböjaren och Köttgryta med morötter
Årets första träningspass blev av idag, körde 4 minuter på roddmaskinen innan jag körde igenom mitt program. Det programmet jag kör just nu hittar du under fliken Träning. Så skönt att komma tillbaka till gamla rutiner igen fast man har tränat när vi varit borta. Här hittar jag mina vikter och maskiner. Nu ska jag även ta tag i min löpträning.
Anders visade mig en notis, en liten film gällande löpning och rörlighet. Hur man kunde på ett enkelt sätt öka rörligheten i höftböjaren, få ett bättre löpsteg, trycka ifrån bättre.
Det var Elittriathlet Emma Graaf som fick en rörlighetsövning för höftböjaren som hon skulle göra en gång per dag i en vecka.
Länk till övningarna via Youtube
Här ser du skillnaden på Emma – länk via Youtube
Den övningen gör jag nu varje dag, oavsett om jag ska träna eller inte. Ska bli spännande att se ifall jag märker någon skillnad.
Sen måste jag bara säga att jag älskar min nya Crock-Pot. Så enkelt, så smidigt!!!
Man hackar alla grönsaker, lägger ner kryddor och allt och avslutar med kött. Sätter in timern och sen puttar den och sköter allt själv. Såå skönt, så idag blev det köttgryta på högrev.
Köttgryta med morötter
Ingredienser
- 600 gram grytbitar på högrev
- salt
- 2 st morötter
- 1 st gul lök
- Knippe dill
- 10 st pepparkorn hela
- 2 st lagerblad
- 4 dl vatten
Instruktioner
- Hacka lök och morötter grovt. Lägg längst ner i Crock-Pot, kryddor och lagerblad.
- Köttet lägger du överst i mitten. Häll över vattnet.
- Ställ in timern på 8 timmar. Nu kan du pyssla med annat!
När det är 20 minuter kvar kokar du broccoli eller blomkål om så önskas.
Sås
3 dl sky
50 gram philidelphia ost
2 dl grädde
Salt, peppar
Lite kalvfond
Låt koka upp, sänk värmen och låt stå och små puttra.
Smaklig måltid!