Nytt Pizza recept

Inlägget innehåller annonslänkar för Bokus

Som jag tidigare berättat så har Vincent under några dagar fått laga mat men framför allt gjort en veckomatsedel vad vi ska äta.

Detta ett steg vidare i mitt lilla projekt att få han att äta mer som vi men framför allt att få han att smaka nya saker. Inte säga direkt, tycker inte om! Jag hatar de orden och kan bli galen när de kommer från hans mun. Hittills under förra veckan så gick det superbra. Han tyckte faktiskt om det mesta, vissa maträtter var smaken ny för honom och givetvis tar det några gånger att lära sig att gilla.

I fredags förra veckan när jag bröt min fasta hade Vincent bestämt att vi skulle äta pizza. Han hade hittat ett recept i en utav mina kokböcker av Fanny Lindkvist – Det Stora Matäventyret, att lyckas med barnen i köket.

Själva botten var inte svår att göra men det var lite pilligt att smeta ut den på bakplåtspappret. Man fick använda en slickepott helt enkelt. Vi fyllde våra pizza med tomatsås, skinka, champinjoner (inte Vincent) och riven ost. De blev supergoda. Fick även tummen upp av Vincent för pizzan, vilket var kul.

Pizza

Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Måltid Middag
Portioner 3

Ingredienser
  

  • 2,5 dl Pofiber
  • 2,5 dl Vatten
  • 1 tsk Salt
  • 2 msk Rapsolja
  • 100 gram Äggvita 3 stora ägg, ger detta
  • 1 tsk Bakpulver

Topping, enl ditt önskemål

    Instruktioner
     

    • Sätt ugen på 175 grader
    • Börja med att separera äggvita och gulan. Glöm inte att spara gulan i en skål tills du gör en äggröra eller majjo.
    • Blanda sedan allt i en skål och vispa samman till en smet.
    • Låt den sedan stå några minuter för att svälla.
    • Ta fram en plåt och lägg upp bakplåtspapper
    • Vi gjorde två plåtar
    • Lägg upp halva smeten på en plåt och försök att platta ut eller smeta ut den till en tunn pizzabotten. Det är det här som är lite pilligt.
    • Förgrädda den sedan i ca 9-12 minuter, botten är klar när kanterna är krispiga
    • Nu fyller du din pizza med vad du vill ha för topping. Vi hade tomatsås, skinka, champinjoner och riven ost.
    • Grädda till toppingen blir varm eller du ser att den är klar. Vårt tog kanske 10 minuter.
    Keyword Pizza
    Pizzabotten
    Vincent pizza
    Min pizza, lade även på spenat och avokado

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Betyg




    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.