MSM är ett kosttillskott som jag har testat

Inlägget innehåller annonslänkar och reklam för bodystore.com
Under ett tag nu har jag testat att ta kosttillskottet MSM, rättare sagt lite mer än 30 dagar.

Nu undrar du säkert vad MSM är för något och vad den göra i kroppen.

Första gången jag hörde om MSM var för över 1 år sedan då jag läste en artikel om det och blev lite nyfiken. Sen fick jag även ett prov på MSM när jag var på ett LCHF event som jag tänkte, ja varför inte. Bara att testa och se vad som händer med kroppen!

Vad är MSM?

MSM är egentligen en förkortning på Metylsulfanylmetan och är en svavelförening som finns i kroppen. MSM är ”mirakelmedlet” som Kurera skriver, tillför kroppen organiskt svavel och är bra för alltifrån ledvärk till hudproblem, sköra naglar och håravfall.

Men det som lockade mig var att det kan vara bra för person som tränar, att det minskar träningsvärk, förbättrar återhämtningen och minskar den oxidativa stress som uppstår i samband med träningen samt att den kan vara bra även vid allergi. Även om jag äter lågkolhydratkost så har jag fortfarande en viss allergi kvar. Det jag reagerar på är gräs och nu när vi närmar oss midsommar så brukar allergin kicka igång.

Förra året drack jag tallbarrsvatten vilket hjälpte jättemycket, men tyvärr missade jag någon dag att dricka detta vatten och då var allergin tillbaka igen.

Men vad hände i min kropp?

Första veckan tyckte jag att kroppen rensade sig själv, jag svettades mer, gick på toa oftar. Men något konkret som jag har märkt är att mina naglar är mycket starkare, växer nästan som ogräs. Mitt hår har alltid växt som bara den så där märker jag ingen skillnad. Vad gäller träningsvärken så märker jag ingen skillnad.

Analys

Jag kommer att äta MSM ett tag till för att se ifall allergin blir bättre. Tänkte även testa att göra ett uppehåll på några veckor för att se om jag känner någon skillnad rent kroppsligt. Utifrån det så får jag bedöma ifall jag kommer att fortsätta eller inte.

Alla mina kosttillskott köper jag från Bodystore.com

Äter du MSM och i så fall känner du någon skillnad?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.