Min träning nu och framåt

Idag tänkte jag dela med mig utav mina tankar kring min träning nu och framåt.

I Ketopodden som kommer ut på fredag snackar vi lite om just träning och Keto. Men idag tänkte jag berätta lite mer om min träning nu och framåt, som du kanske har märkt så springer jag inga lopp längre. Jag har nämligen sadlat om och lämnat löpningen bakom mig helt enkelt.

Jag har upptäckt nöjet att cykla MTB i skogen, få uppleva naturen och dess utmaningar man kan få genom att cykla stigcykling. Både min man Anders och sonen Vincent har i många år cyklat stig men jag fastnade nog inte förrän förra året, senhösten och detta året har jag verkligen gett det en chans.

Riktigt kul att stigcykla med MTB

Givetvis kommer jag inte att överge styrketräningen, den behövs alltid men som du kanske har märkt, du som följer mig på Instagram, så blir det mer och mer träningscykel. Olika typer av intervaller, pulsträning och mycket mer.

Just nu är det fokus att jobba med hjärta, lungor och flytta upp min mjölksyretröskel. På gymmet bygga upp min kropp efter de nya förutsättningarna. Mycket som jag faktiskt redan gjort eller gör. Min PT Emelie, är grym på att justera och göra schema utefter mina önskemål.

Som tur är har Anders (maken) ett bra upplägg när det gäller träningscykel, då han både tävlar, tränar och lever med MTB 🙂

Träningscykel hemma i garaget

Redan förra året köpte vi båda träningscyklar som vi har här hemma i garaget. Så minst två dagar i veckan kör vi där inne, hög musik och just nu väldigt mycket intervaller i olika former. Olika typer av block med tempoökningar i x-antal sekunder eller minuter. Till slut brinner det i musklerna…. kräkpass brukar jag säga 😉

Men vi kör även lågplusträning, typ förbränning, distanspass eller vad man nu vill kalla det. För mig innebär det att jag försöker hålla mig under 150 hr i puls just för att hitta min lunka fart där jag kan hålla på hur länge som helst typ.

Jag kommer givetvis att åka Tjejvasan nästa år, kan informera att jag anmälde mig i veckan. Så den 22 februari står jag redo i startfållan igen i Oxberg för 5:e året i rad.

Hoppas du hänger med på min träningsresa!

4 kommentarer

  • Pernilla

   60-70% ungefär, vet inte vad jag har riktigt i max. Har inte gjort något maxpulstest, men hade varit intressant att göra.

   • Nisse Hult

    Hej igen
    Det skulle innebära att
    150hr vid 60% = max puls 250hr
    150hr vid 70% = max puls 215hr

    Låter bara lite högt eller hur?

    • Pernilla

     Hej Nisse, som jag skrev vet jag inte min maxpuls så jag har enbart uppskattat, dvs mellan tummen och pekfingret. Det jag vet är att ligger jag kring 150 hr i puls så kan jag mata på hur länge som helst. Men maxtest finns på önskelistan, för då vet man mer svart/vitt. Ha en trevlig kväll//Pernilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.