Min årliga kontroll hos Werlabs

I samarbete med Werlabs
Då var det dags för min årliga kontroll hos Werlabs, ett nytt blodprov för att se hur mina värden ser ut. Det är lika spännande varje gång när alla resultat trillar in.

Det var helt enkelt dags för mig att göra min årliga kontroll utav mina blodvärden via Werlabs. Förra året var mina värden inte så bra, tror att jag stressade kroppen för mycket vid en längre fasta som jag gjorde. Jag gjorde en ny kontroll vid årsskiftet och då var värden bättre men inte bra, därav gjorde jag nu en ny kontroll.

Som tidigare valde jag att göra deras stora hälsokontroll XL, jag tycker att det blir enklast eftersom då jämförs mina resultat med tidigare år. Du får se en snygg graf över dina värden, där du om du har ökat eller minskat i dina värden och om du är utanför gränsvärdet.

De värden som ligger utanför referensvärdet är B-MCV och Erc(B)-MCH. B-MCV är storleken på de röda blodkropparna och dessa värden har alltid legat utanför referensvärdet. Det i sig är inget farligt. Det kan ev tyda på brist på B12/Folat med då ska blodvärdet också vara lågt, vilket jag inte har. Erc(B)-MCH är hur mycket HB som finns i de röda blodkropparna. Dvs de binder syre som transporteras ut i kroppen med blodet. Även här inget farligt.

Då kommer vi till kolesterolet, här har alltid läkarna påpekat att jag ligger lite högt. Mitt ”onda” kolestrol har gått upp till 3,3 men ligger fortfarande inom referensvärdet men ligger man över 3,0 så ligger man i risk för hjärt- kärlsjukdomar. Här hänvisas man till ändra sin kosthållning och motion för att få bukt med det. Även mitt P-kolestrol är högt, 5,6 och allt över 5,0 är en ökad risk för hjärt-kärlsjukdomar.

Men tittar vi på Triglycerid nivåerna som inte är kopplat till ohälsa så ligger jag lågt vilket tyder på en minskad risk för hjärt- kärlsjukdomar. Mitt ”goda” kolestrol ligger högt, vilket också är positivt och tittar jag vidare på de andra värdena Apo-A1 och P-ApoB så ligger de bra till. Balansen mellan det onda och det goda är 0,51, här ligger jag kanske lite högt. För ligger man på 0,6 och högre har man en ofördelaktig kolestrolfördelning, dvs man har för mycket av det ”onda” i förhållande till det ”goda”. Här får jag hålla lite koll framöver för att se hur utvecklingen ser ut framöver men inget jag oroar mig för just nu.

Långtidssockret ligger bra till på 34. Ferritin ligger på 59 och här borde jag försöka ligga lite högre. Ferritin är ett protein som binder och lagrar järn i kroppen, dvs dina järndepåer. Mer inälvsmat helt enkelt. Får se hur mina värden ser ut efter mina 30 dagar med Carnivore. Även mitt järnvärde ligger lågt, 14 men jag får se det positiva, jag har fått upp mitt värde mot tidigare år då det varit ännu längre.

Resten av mina värden ser väldigt bra ut. Sist var mina värden för min sköldkörtel lite ur balans men de har återhämtat sig och ser bra ut.

Så det jag får hålla koll på är mitt kolestrol och mina järnvärde som jag vill få upp. Jag gjorde dessa tester innan jag började med Carnivore 30 dagar, så jag tänkte göra ett nytt test efteråt för att se vad som hänt med mina värden. Sånt här tycker jag är otroligt spännande eller vad säger du?

Är du nyfiken på att göra ett blodprov via Werlabs, hittar du all information här.

Ha en underbar dag!

2 kommentarer

 • Emelie

  Det ska bli spännande att se hur det ser ut efter 30 dagars carnivore! Förhoppningsvis har leverbiffarna hjälpt ?

  Ska skriva om mina provssvar när alla ramlat in… väntar ännu!

  • Pernilla

   Jag hoppas verkligen att dessa 30 dagar Carnivore har gett resultet. Får bli ett till test strax. Hoppas att dina resultat har kommit in nu.
   //Pernilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.