Mammografi

Ja, då var det dags igen för att göra mammografi.

Första gången jag var på mammografi var för två år sedan då jag precis hade fyllt 40 år. Det var med en skräckblandad känsla som jag gick dit. Minnena från min egna mamma satt kvar, det hon hade berättat för sina vänninor när jag satt med och lyssnade. Det skulle göra ont, kalla händer och att de skulle dra i brösten.

Tur att utvecklingen går framåt, för min första upplevelse blev väldigt mycket mer positiv. Man var själv i rummet med sköterskan, inga kalla händer och hon förklarade väldigt bra vad som precis skulle hända osv.

Ont gjorde det inte, visst lite obehaglig känsla men jag känner att det få man ställa upp på. Min svärmor har haft bröstcancer, en utav mina vänner har haft en knöl i bröstet som upptäcktes vid mammografi men som tur var visades sig vara en godartad knöl.

Undersöker du dina bröst regelbundet?

Tyvärr gör man nog det inte förrän man har fått bröstcancer eller kanske en närstående har fått det. Om jag ska vara ärlig så gör det aldrig, men jag lovar att jag ska bli bättre. I en utav bilderna kan du se och läsa dig till hur du ska göra men vill du har mer information klickar du in på länken här nedanför.

Här kan du läsa mer hur du undersöker dina bröst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.