Limone vid Gardasjön

Efter vårt äventyr på Hyttan i Dolomiterna fortsatte vi vår resa ner mot Limone Sul Garda. Det var dags för återhämtning med lite sol och bad. Tvätta upp kläder så att vi kunde fortsätta vårt äventyr.

Limone ligger i den nordvästliga delen av Gardasjön och är ett paradis för vandring och mountainbike. Tydligen finns det ett nät av vandringsleder och stigar som funnit där sedan första världskriget. Givetvis utforskade Anders detta en förmiddag utan oss. Vi valde att ligga vid poolen istället.

Gardasjön har ett unikt klimat tack vare läget mellan alpernas fötter och poslätten. Vilket vi fick uppleva en natt. Oväder kom in som gav ett blixtspel och åska utan dess like. Tror nog att det blixtrade i över en timme. Det var helt galet. När vi vaknade dagen efteråt trodde vi nog inte att varken utemöbler eller vägar skulle finnas kvar men det var som inget hade hänt. Allt fanns kvar 🙂

Hotel Le Balze

Anders hade givetvis bokat in oss på ett hotell som låg väldigt högt, ungefär 3,6 km från Limone men utsikten var helt magiskt och de hade väldigt bra frukost. Superfräscht rum med stor balkong, kök och det bästa det fanns tvättställning till min stora lycka. Underlättar när man ska tvätta rätt mycket kläder.

Här var vi två nätter, solade och badade. Det bästa är att de har en inomhuspool, glaspartier som är öppna mot soldäcket. Perfekt när man har barn som vill bada hela tiden, man behöver inte oroa sig för att de bränner sig. Bra va!

På kvällarna tog vi bilen ner till centrum, gick runt i härliga gränder. Åt mat på mysiga restauranger, de hade väldigt stort utbud när det gällde restauranger.  De flesta serverar både kötträtter, pizza eller pastarätter. Vincent åt som vanligt pizza om det finns på menyn 🙂 Själv åt jag kötträtter eller om jag nu åt pizza för att det inte fanns något annat, sparade jag degen/botten till servitörens stora förvåning, hahaha undrar vad dom tänkte…

Vi passade även på att handla lite olivolja, citrontvålar och givetvis Prosecco. Gränderna var fulla av små butiker som sålde grönsaker, olivoljor, allt med citron och givetvis kläder och souvenirer.

Hugo – drink tips

Upptäckte även en ny drink under min vistelse är i Limone, nämligen drinken Hugo. Otroligt fräsch drink med flädersaft, citronsaft, mynta och Prosecco.  När vi kom hem till Sverige blandade jag enl följande: 1 msk Flädersaft, en skvätt citronsaft, 4 myntablad som jag rev sönder, lägg ner massa is och sen fyll på med prosecco. Jag använde ett dessertglas men det går lika bra med ett champagneglas.

Det är otroligt vackert kring hela Gardasjön sägs det och jag vill verkligen tillbaka. Hade varit underbart att köra runt hela sjön och hitta alla små godbitar. Vi får helt enkelt komma tillbaka!

Här kommer lite bilder från Limone,

En väldigt liten, mysig och populär restaurang som låg inträngd i ett hörn.
Nere vid hamnen
Blickar ut mot alla båtar som kom in till Limone
Vilket träd, dessa har vi som krukväxter här hemma!
Små gränder överallt
Alla små gatuskyltar hade citroner kring sig
Limone
Limone
Utsikten från vår balkong
Vincent i poolen
Jag och Anders från hotellets uteservering

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.