LCHF-Semla

Nu ni, wow, säger jag bara. Såå himla goda, en LCHF-Semla. Jag tog mitt recept, Lussebullar, bytte ut saffran till kardemumma och vaniljpulver. Magiskt gott, ni måste bara göra dessa!

Igår gjorde jag en sats Lussebullar, fast istället för saffran bytte jag ut det mot kardemumma och vaniljpulver. Visste inte riktigt hur mycket men jag tänkte att jag prövar mig fram. Bjöd över våra vänner, familjen Cedergren som fick agera försökskaniner.

De var snabba med att tacka ja till fika hemma hos oss med semlor. Givetvis gluten- och sockerfria!

Vi alla tyckte att de blev väldigt goda och lagom stora eftersom jag hade gjort de i kakformar. Välj Muffinsformar, de är styvare omkring om jag jämför med de jag valde denna gång. Dessa kakformar flöt ut och håll inte upp kanterna. TIPS!

Jag känner mig redo för Semmeldagen som är den 16 februari, frysen är fylld med massa härliga LCHF-Semlor.

LCHF-Semlor, Gluten- och Sockerfria

Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 14 minuter
Måltid Bakverk
Portioner 16 st

Ingredienser
  

  • 8 st Ägg
  • 6 msk Sötströ
  • 1,5 msk Kardemumma, malen
  • 1 tsk Vaniljpulver
  • 2 dl Grädde
  • 4 dl Mandelmjöl
  • 4 msk Kokosmjöl
  • 4 tsk Fiberhusk
  • 4 tsk Bakpulver
  • 1 krm Salt

Ett ägg sedan till penslingen utöver de 8 som är i smeten.

    Instruktioner
     

    • Sätt ugnen på 175 grader
    • Vispa samman ägg, sötning, kardemumma och vaniljpulver till en fluffig smet.
    • Tillsätt grädden och vispa lite till.
    • Blanda nu ner de övriga torra ingredienserna.
    • Vispa till en slät smet.
    • Låt den nu vila i ca 5-10 minuter.
    • Ta fram en plåt där du ställer upp 16 Muffinsformar.
    • Fyll formarna med hjälp av ett deciliter mått och en slickepott.
    • Fyll upp till lite mer än hälften. När dessa är fyllda penslar du dessa med ett uppvispat ägg.
    • Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter
    • Under tiden semlorna är i ugnen kan du göra mandelmassa.
    Keyword Bakverk

    LCHF Mandelmassa

    Förberedelser 10 minuter
    Måltid Bakverk

    Ingredienser
      

    • 1,5 dl Mandelmjöl
    • 1 msk Sötströ
    • 3 droppar Bittermandelessens
    • 1 msk Grädde

    Instruktioner
     

    • Blanda samman allt till en smet undertiden dina semlor är i ugnen.
    Keyword Bakverk

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Betyg




    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.