Lax med ugnsgratinerad rotselleri – mums vad gott.

Äntligen måndag och fullt ös igen på jobbet!
ha ha ha ja ja skönt med rutiner igen, kaffe och 2 ägg till frukost vid skrivbordet.

Idag har jag och Vincent spela schack igen, han börjar bli väldigt duktig men än vinner han inte över mig, ha ha ha. Men snart så, börjar lära sig analys, tänka några steg framåt osv. Bra hjärngympa!

Till middag idag blev det lax, jag bara älskar lax. Romsås till och någon nytt, ugnsgratinerad rotselleri.
Wow va gott säger jag bara, ni bara måste testa.

En dag till på jobbet denna vecka, sen är vi på Östra igen. Börjar bli lite spänd inför resultatet men jag tänker positivt.

Rotselleri

 

Lax

Lax med Romsås och ugnsgratinerad rotselleri

Portioner 4

Ingredienser

  • 600 g lax
  • smör
  • 1 kg rotselleri
  • salt & peppar

Romsås

  • 3 dl crème fraiche
  • 1/2 citron , rivet skal
  • 1 msk finhackad dill
  • 50 g rom
  • salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader
  2. Skala rotsellerin och skär den i mindre bitar, ca 1 cm. Skär de i kuber.
  3. Lägg i en ugnssäker form och lägg smörbitar över.
  4. Grädda i ugnen i 20 minuter
  5. Rör runt efter halva tiden.
  6. Under tiden steker du laxen i stekpannan på svag värme.
  7. Blanda ihop romsåsen och låt stå en stund.

Smaklig måltid!

Tänk att rotselleri och kålrot kan vara så gott.

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.