Lasagne med grönkål

Hej,
helgen är över och måndagen knackar på dörren. Måste säga att helgen varit otroligt skönt, jag och Vincent har myst medan Anders vari iväg med jobbet och körde Stafettvasan.

Vi hann med att köpa lite nya skor inför våren... ja våren känns långt bort idag eftersom det snöade hela söndagen men snart så!

Vi passade på att handla när Freefoot hade RE-opening i sin butik, massa goa erbjudande. Tyvärr hann vi inte stanna för att lyssna på Jenny & Magnus från Under vårt tak när de pratade om Paleo eller fotskolan. Men vi hann säga hej till Magnus på Under vårt tak innan vi drog vidare ut i lördagshandeln.

Mina nya skor testade jag med ett pass Crossgym, funkade klockrent. När snön väl är borta ska jag ta ut de på en liten löptur, tanken är att jag ska springa GöteborgsVarvet med de. Mina gamla Merrell är över 3 år, så jag tror att de har gjort sitt när det gäller löpning.
När det gäller mat så verkar jag vara inne i en Birgitta Höglund period nu, älskar hennes kokbok Långkok för LCHF och Paleo. Tyvärr är den som sagt var slut på svenska men finns på engelska, klicka in på Bokus ifall du vill beställa den.

De recept som jag hittills har gjort är köttfärssås med soltorkade tomater i min Crock-Pot länk – men i söndags gjorde jag Lasagne med köttfärssås och grönkål. Wow säger jag bara! Istället för nötfärs gjorde jag köttfärssåsen på lammfärs. Bra val!

Här hittar du receptet för Lasagne med köttfärssås och grönkål via Birgittas hemsida. Men istället för den köttfärssåsen som är i receptet så valde jag Lammfärs.

Lammfärs – till Lasagne

600 g Lammfärs
1 gul lök
ca 2 dl ajvar
3 st vitlöksklyftor
ca 1 msk oregano
ca 1 msk paprikapulver
ca 2 msk Kycklingfond
salt, peppar

Hacka och smörstek löken tills den mjuknar, tillsätt även lammfärsen. Pressa ner vitlöken och tillsätt alla kryddor. Rör runt och sänk sedan värmen och låt den stå och småputtra. Jag lät min stå ca 30 minuter. Undertiden gjorde jag ordning grönkålen som jag skulle ha till lasagnen. Blev till och med 3 st matlådor till mig för nästa vecka, perfekt!

Lasagne med lammfärs och grönkål
Smaklig måltid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.