Lammfärsgryta
5 april 2016
Nu i helgen gjorde jag Lammfärsgryta igen eftersom svärmor var på besök.
Hon följer mig på Instagram och även bloggen så hon var väldigt nyfiken på Crock-Pot. Så varför inte göra den super goda Lammfärsgrytan igen. Fast denna gången hade jag även riven morot, rotselleri i den. Funkar kanon!
Så i lördagsmorse så laddade vi Crock-Poten tillsammans, vi rev morötter, rotselleri, hackade lök, vitlök och stekte lammfärsen lätt innan den åkte ner i Crock-Poten. Vincent vill inte ha bitar i grytan så blev det att finriva allt…
Lammfärsgryta
Måltid Middag
Portioner 6
Ingredienser
- 600 gram lammfärs
- 1 röd lök
- 1 aubergine
- 1/2 rotselleri
- 5 st morötter
- 8 st soltorkade tomater
- 4 st vitlöksklyftor
- 1 liten burk gröna oliver
- 1,5 dl kalvfond
- 1 msk paprikapulver
- Salt , peppar
- 1 burk krossade tomater
Instruktioner
- Finriv rödlöken, morötterna, rotsellerin och hacka auberginen och soltorkade tomater till småbitar.
- Häll ner fonden och kryddorna – rör runt.
- Bryn lammfärsen lätt
- Häll sedan ner i Crock-Pot och häll över bruken med krossade tomater
- Rör runt så allt blandas.
- Ställ nu på LÅG TEMP – 6-8 timmar
- När det är ca 20 minuter kvar häller du i 2 – 3 dl grädde om du vill få den mer lös.
- Vincent fick ris till sin mat medan vi andra tog en brödbit och åt de som soppa.
Keyword Crock-Pot
Recept på brödet hittar du här.
Föregående