Lammfärsgryta

Nu i helgen gjorde jag Lammfärsgryta igen eftersom svärmor var på besök.

Hon följer mig på Instagram och även bloggen så hon var väldigt nyfiken på Crock-Pot. Så varför inte göra den super goda Lammfärsgrytan igen. Fast denna gången hade jag även riven morot, rotselleri i den. Funkar kanon!
Så i lördagsmorse så laddade vi Crock-Poten tillsammans, vi rev morötter, rotselleri, hackade lök, vitlök och stekte lammfärsen lätt innan den åkte ner i Crock-Poten. Vincent vill inte ha bitar i grytan så blev det att finriva allt…

 

Lammfärsgryta

Portioner 6

Ingredienser

  • 600 gram lammfärs
  • 1 röd lök
  • 1 aubergine
  • 1/2 rotselleri
  • 5 st morötter
  • 8 st soltorkade tomater
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 liten burk gröna oliver
  • 1,5 dl kalvfond
  • 1 msk paprikapulver
  • Salt , peppar
  • 1 burk krossade tomater

Instruktioner

  1. Finriv rödlöken, morötterna, rotsellerin och hacka auberginen och soltorkade tomater till småbitar.
  2. Häll ner fonden och kryddorna - rör runt.
  3. Bryn lammfärsen lätt
  4. Häll sedan ner i Crock-Pot och häll över bruken med krossade tomater
  5. Rör runt så allt blandas.
  6. Ställ nu på LÅG TEMP - 6-8 timmar
  7. När det är ca 20 minuter kvar häller du i 2 - 3 dl grädde om du vill få den mer lös.
  8. Vincent fick ris till sin mat medan vi andra tog en brödbit och åt de som soppa.

Recept på brödet hittar du här.

Smaklig måltid

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.