Lammfärsbiff-med-mjölkfri-tzatziki

Lammfärsbiffar med mjölkfri tzatziki majonnäs

Idag tänkte jag bjuda er på lammfärsbiff med mjölkfri tzatziki majonnäs, receptet kommer från Jenny och Magnus Andersson nya kokbok Ren & Naturlig Mat.

Egentligen ska det vara lammfärsspett men eftersom jag inte hade det hemma så fick det bli vanliga biffar. Om inte annat måste jag testa dessa till sommaren när man kan grilla. Perfekt buffé mat eller hur?!?

Det var på bokmässan som jag träffade Jenny och Magnus, passade givetvis på att köpa deras kokbok och fick den även signerad. Jenny och Magnus driver även bloggen Under Vårt Tak.

Lammfärsbiffarna fick tummen upp av både min mamma och Anders.

Lammfärsbiff-med-mjölkfri-tzatziki

Lammfärsbiff

Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 35 minuter
Måltid Middag
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 600 gram Lammfärs
  • 1 st Gullök
  • 1-2 st Vitlöksklyftor
  • 2 msk Rosmarin (hackad)
  • Salt, peppar

Instruktioner
 

  • Finhacka den gula löken och lägg det i en bunke.
  • Pressa ner vitlöken och blanda samman tillsammans med lammfärs.
  • Blanda ner kryddorna och rör runt så att allt blandas väl.
  • Dela upp färsen i 8 lika stora delar
  • Har du grillspett ”kläm” fast de på spetten.
    Har du ej spett rulla de som vanliga biffar, järpar.
  • Pensla dina lammfärsspett med lite olivolja.
    Har du inga spett så smörsteker du de i en stekpanna.
  • Grilla dina lammfärsspett, rulla de så att de får en jämn grillyta.
    Detsamma gäller för dig som steker i vanliga stekpanna.
  • Servera till en grönsallad och en stor klick mjöljfri tzatziki
Lammfärsbiff-med-mjölkfri-tzatziki

Mjölkfri Tzatzikimajonnäs

Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 15 minuter
Måltid Tillbehör
Portioner 5 dl

Ingredienser
  

  • 1 st Ägg
  • 1 tsk Dijonsenap
  • 0,5 dl Citronsaft
  • 2,5 dl mild olivolja (smakklass 2)
  • 200 gram Gurka
  • 1 st Vitlöksklyftare
  • Salt, peppar

Instruktioner
 

  • Ägg, dijonsenap och olivolja ska vara i samma temperatur.
  • Knäck ägget i en hög, snäv mixerburke
  • Tillsätt dijonsenap och citronsaft
  • Häll sist på den milda olivoljan och låt den stå still och vila en stund.
  • Mixa tillsammans till en majonnäs.
  • Häll upp i en skål.
  • Nu river du gurkan med ett rivjärn.
  • Pressa ur så mycket vätska som möjligt.
  • Lägg ner i majonnäs skålen och pressa ner vitlöken. Rör om och tillsätt lite peppar.
  • Förvara den i en lufttätt burk så håller den sig i kylskåp i en vecka.

Smaklig måltid!

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.