Kycklinggryta med blomkålsris
26 februari 2019
Det här receptet, kycklinggryta gjorde min vän Lisa när vi var i Hundfjället, men tyvärr har jag inte receptet så jag fick köra på känn så att säga!
Resultatet fick tummen upp av oss alla, så det lär bli fler gånger vi gör detta. Nu när jag gjorde kycklinggrytan så höftade jag med allt så du får smaka av och känna efter ifall det behövs mer utav något eftersom jag uppskattar måtten.
Kycklinggryt med blomkålsris
Måltid Middag
Portioner 4
Ingredienser
- 800 gram Kycklinglår filé strimlade
- 2 st Schalottenlök, finhackad
- 1 ask Champinjoner
- 3 st Vitlöksklyftor
- Salt, peppar, timjan
- 1-2 msk Dijonsenap
- 2-3 dl Grädde
- 1-2 msk Kycklingfond
- 2-3 msk Philidelphiaost
- 1 st Blomkålshuvud
- smör eller kokosfett
Instruktioner
- Börja med att finhacka schalottenlöken och skriva champinjonen.
- Smörstek schalottenlöken, champinjonen tillsammans med kycklingen till de fått lite färg.
- Därefter tillsätter du vitlöken, pressa ner och tillsätt alla kryddor inkl fond och dijonsenap.
- Rör runt så gott det går och därefter tillsätter du grädden tills du tycker att det räcker. Här klickar jag sedan i philadelphiaosten och rör runt tills den smälter.
- Sänk nu värmen och låt den stå och små puttra på 1:an eller 2:an beroende på din spis.
- Nu går du över till blomkålsriset, riv det med ett rivjärn direkt i en stekpanna.
- Därefter smörsteker du det med lite salt och peppar tills de mjuknar. Klart.Toppa med lite persilja
Keyword Kyckling
Föregående