Kroppslig förändring, reflektion & PT

Ibland behöver man stanna upp, för att hinna reflektera och se sin kroppsliga förändring. Viktmässigt står man kanske still. Uppfattningen är att inget händer. Man stirrar sig blind på vågen.

Precis så upplever jag min kropp just nu. Viktmässigt pendlar jag upp eller ner något kilo. Det är lite beroende på vart jag är i min menscykel. Nu efter Tjejvasan så hade jag helt plötsligt tappat 3 kg, helt otippat.

För lite mer än 1 år sedan började jag träna med Emelie, min PT, som driver Back To Basics PT. Hon bad mig ta kort på mig själv i underkläder just för att se sin kroppsliga förändring. Mäta sig med ett måttband. Just denna lapp har jag slarvat bort men kommer garanterat att hitta den i framtiden.

Hållbar träning

Jag vägde mellan 75-76 kg och mitt syfte med att börja träna med Emelie var inte viktminskning utan att få en starkare kropp, en hållbar kropp. Även om jag förstod att det kommer att hända något med vikten.

Som ni säkert kommer ihåg, så har jag mina problemområden, så som min ländrygg och höft, vilket gör att jag har svårt med vissa övningar. Jag tycker att Emelie har gjort ett toppenjobb med mig. Hon har stärkt upp alla mina småmuskler kring mina problemområden.

Stark i min kropp

Så idag känner jag mig stark i min kropp. Jag har en helt annan hållning och har inte haft ont i varken höft eller ländrygg sedan dess. Jag får inte betalt för att säga det här, men jag kan varmt rekommendera Emelie som PT. Bor du inte i Göteborg så har hon även online coachning.

Men det jag vill lyfta fram förutom Emelie 😉 är att det tar tid att ändra sin kropp. Det krävs blod, svett och tårar som man brukar säga. Sen är man kanske kvar mentalt i den gamla kroppen, även om andra säger annat eller spegelbilden.

Skillnad

Därför är det så viktigt att ta kort innan man kör igång. Precis så som jag gjorde och nu ser jag skillnaden, och vilken skillnad det är eller vad säger ni? (förlåt för den suddiga bilden men ni ser ändå skillnaden)

November 2018 vs Februari 2020
November 2018 vs Februari 2020
November 2018 vs Februari 2020

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.