Köttfärslimpa med rotfrukter
12 november 2013
Idag har jag haft väldigt mycket på jobbet så Anders fick hämta Vincent i skolan, så jag hann jobba ikapp mig lite. Vi hade planerat in att vi skulle göra köttfärslimpa med mozzarella, salami och soltorkade tomater. Till valde vi att ta rotfrukter, palsternacka och morötter.
Köttfärslimpa
Måltid Middag
Portioner 4
Ingredienser
- 600 g nötfärs
- salt
- peppar
- bacon
- Mozzarella
- salami
- soltorkade tomater
- vitlök
- morötter
- palsternacka
Instruktioner
- Bland samman nötfärs, salt, peppar och vitlök.
- Lägg sedan smeten i en ugnssäker form, forma limpan som en stor båt, i skrovet lägger du mozzarella, salami och soltorkade tomater. Ett tips är att strimla tomaterna.
- Sedan stänger du skrovet på båten så att det blir en köttfärslimpa.
- Över lägger du lite bacon.
- lägg sedan palsternackan och morötterna i stavar bredvid köttfärslimpan.
- In i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter
Under tiden köttfärslimpan är i ugnen så gör du en brunsås, jag tog vanlig grädde, en stor skvätt kalvfond, vitpeppar och lite soja. Låt koka upp, för att göra såsen lite tjockare kan man även ha i en stor matsked philadelphiaost.
Vincent åt klyftpotatis till fast skippade köttfärslimpan för den såg inte god ut….. ha ha ha ja ja vad ska man göra…. Kan säga att det var gott i alla fall.
Föregående