Köttfärslimpa med blomkålsmos

Hej, i söndags blev vi bjudna på middag hemma hos familjen Skarp. Super god gryta, har receptet så vi ska göra den om någon helg.

När vi kom hem i söndags så fick jag ställa mig och göra köttfärslimpa pga att jag hade tinat köttfärs. Jag fyllde den med det jag hade hemma,  salami, soltorkade tomater, mozzarella och ruccola. Mums säger jag bara, så himla god.

4 portioner

600g köttfärs
1 ägg
1 mozzarella
1 gul lök
2 msk kalvfond
Ruccola
Salt och peppar
Salami, 5 skivor
5 st soltorkade tomater
Smör
Soja

Sätt ugnen på 200 grader
Blanda ägg, kryddor, köttfärs och lök. Platta ut köttfärssmeten på ett stycke gladpack.

Skär salami,  mozzarella, ruccola och soltorkade tomater i strimlor, blanda och lägg i en sträng ovanpå köttförsplattan.

Rulla ihop med hjälp av gladpacken och nyp ihop och släta till köttfärsen. Pensla med smör och soja.

Grädda i ca 45 min. Låt limpan stå ett tag innan du tar upp den på skärbrädan och skivar upp.

Servera den sedan med gräddsås, lingon och blomkålsmos.

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.