Blomkålslåda

Hej

Idag har jag varit hemma med Vincent, han har fått feber. Febertoppar på natten så han yrar…. hoppas att det ger sig snart… annars blir det ett samtal med hans doktor på Östra.

Vi hat varit ute en sväng, det har kommit rätt mycket snö. Så vi skottade hela vår uppfart… jobbigt värre, värsta träningspasset! Tur att jag körde ben igår på gymmet så idag fick jag armar 🙂

Till middag gjorde vi min personliga favorit,  blomkålslåda. Man tager vad man haver ifrån kylskåpet. Idag blev det ölkorv, champinjoner, soltorkade tomater.

4 portioner

Stort blomkålshuvud
Gul lök
Champinjoner
3 st ölkorvar
5 st soltorkade tomater
1 ägg
200 g philadelphia ost
3 dl grädde
1 klyfta vitlök
1 msk tomatpure
1 msk soja
1 dl riven ost
Salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader.
Skär ner blomkålen i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten i ett par minuter.  Låt ånga av.
Rör ihop grädde, philadelphia ost, tomatpure, vitlök och ägg. Smaka av med salt och peppa, soja.

Hacka lök, champinjoner, soltorkade tomater och champinjonerna. Stek sedan i smör.

Lägg blomkålen i en form o strö över det du har stekt och avsluta med gräddröran. Toppa med riven ost.

In i ugnen ca 15 min.
Servera med en liten sallad.

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.