Jörgens Livslopp 90 km på en MTB

Lördagen den 2 juni kommer hela familjen att cykla MTB, 90 km från Sälen till Mora med Jörgens Livslopp.
Det är en cykellopp där alla kan vara med och stötta ”ett aktivt liv mot cancer”. Alla deltagare skänker 1 sek per minuter det tar att cykla hela sträckan.

Allt startade 2012 i augusti då CykelVasan gick, då låg nämligen Jörgen och hade precis genomfört en ryggmärgstransplantation i Uppsala. Där i sjukhussängen bestämde han sig för att cykla sträckan senare under hösten. Månadsskiftet september/oktober cyklade Jörgen tillsammans med ett 20-tal vänner just denna sträcka, från Sälen till Mora. Där och då startade Jörgens Livslopp, som nu har samlat in över 1 500 000 sek till Cancerfonden.

Vi har några vänner som har eller ska cykla Jörgens Livslopp så i år tänkte även vi att vi skulle cykla 90 km. Själv tycker jag att det är ett bra sätt för att få ut folk i rörelse och insamling för en god sak. Svärmor har nämligen haft cancer vid två tillfällen.

Min utmaning blir nog att klara av att cykla 90 km, jag är nämligen inte så van att cykla MTB. Anders skuttar runt mest hela tiden på sin MTB, detsamma gäller nog Vincent även om jag är lite orolig ifall han ska klara av en sån pass lång sträcka. Men man får tänka positivt, fixar vi det inte så gör vi inte det.

Nu under påskhelgen fick jag mitt första träningspass på min MTB, Anders och jag skulle cykla bort till Djursjön men vi kom inte hela vägen. Det var is och snö överallt så det blev en kortare stäcka men jag fick ihop 23 km iallafall.

Eftersom det var så mycket av och på cykeln fick jag ont i höften. Just rörelsen med att slänga upp benet när man kliver av eller på cykeln var inte bra för mig och min höft. Men förhoppningsvis så kommer jag nog inte gå av cykeln så pass mycket som jag gjorde idag. 🙂

Så nu blir det mer fokus på MTB för min del!

Är det fler som ska cykla Jörgens Livslopp eller vem utav er hänger på?

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.