Jobba hemifrån, hur känns det?

Den frågan fick jag förra veckan, hur känns det att jobba hemifrån? Och jag måste säga att det är skillnad om man tittar på hur mycket jag reste land och rike runt.

På ett sätt är det skönt, men på ett annat sätt känner jag mig rastlös. Jag är van att röra på mig och besöka min kunder. Helt plötsligt kan jag inte det. Så jag har gått från att träffa min kunder fysiskt till att hålla Skype möte via datorn.

Eftersom jag inte kör bil så mycket längre hinner jag med att besvara på de mail som trillar in i min mailbox, vilket är positivt. Så summa summarum tycker jag att det går förvånansvärt bra. Mina möten blir väldigt strukturerade men tyvärr hinner man inte med mellansnacket som man annars har.

Så det är nog både positivt och negativt med att jobba hemifrån. Det positiva är ju att man är sjukt mycket mer strukturerad, man hinner mycket mer under sin dag. Det är ingen kollega som kommer och avbryter en i sitt arbete. Det negativa är att man inte får det social på kontoret eller hos kunden.

Eftersom jag analyserar stora excelfiler ibland så behöver man två skärmar eller en stor. Vilket jag har på kontoret, men förra veckan gick jag och Anders och köpte oss en skärm. Vi har nämligen inte haft någon skärm hemma, men kände att vi behövde en nu när vi sitter hemma så pass mycket. Så nu turas vi om att sitta vid vårt hemmakontor 🙂

Men alla får dra sitt strå till stacken i dessa Coronatider. Det gäller att stoppa spridningen. Jag är inte rädd att få Corona, jag anser mig själv som frisk och tillhör inte riskgruppen, men med respekt för alla andra i samhället håller jag mig hemma i den mån det går.

Pratade med en fransman i torsdags via jobbet och där hade de helt andra regler. Man fick inte gå ut mer än 60 minuter per dag och då max 1 km från sitt hem, då för träning/motion. Skulle man handla så behövde man ett intyg att man skulle handla och att man var frisk.

Kommer Sverige också hamna där?

Ja du, det är en bra fråga. Vi får helt enkelt följa vår egna utveckling av Corona här i Sverige. Kanske vi hamnar där eller så inte. Jag hoppas självklart att spridningen nu mattas av, så att vi alla kan återgå till det normala. Jag lider med alla som varslas nu och företag som går i konkurs. Kan inte vara roligt.

Vårt hemmakontor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.