Hur ofta/lite ska man träna för att det inte ska sticka i ögonen på andra?

Jag får ofta höra från människor i min närhet att jag tränar så himla mycket!

Ja, jag kanske gör det, om man jämför med vanliga Svensson men själv anser jag att min träning är alldeles lagom. Jag hinner med mitt vanliga arbetsliv, min familj och allt som hör därtill. Vi (jag och min man Anders) delar på ansvaret gällande matlagning, handling eller städning osv. Vincent är så pass stor nu så det är inga som helst problem att åka ner till gymmet en sväng eller ta sig en löptur.

Men hur ofta ska man träna för att det inte ska sticka i ögonen på andra?

Jag tränar för att må bra, både psykiskt och fysiskt. Får jag inte träna blir jag nästan lite rastlös i kroppen, det är som om kroppen saknar alla må bra hormoner som frisläpps vid träning.

Förra veckan tränade jag enl följande:

Måndag – Tempohöjning, löpning 45 minuter

Tisdag – Styrketräning (ben, mage och rygg), 60 minuter

Onsdag – vila

Torsdag – Styrketräning (armar, mage och rygg), 60 minuter

Fredag – Crossgym (funktionell träning för hela kroppen)

Lördag – Kort löpning, 30 minuter

Söndag – Vila

Visst för vissa kanske detta är jättemycket men för mig är det fullt normalt 🙂

3 pass på gymmet är fullt normalt i mina ögon, 2 löpturer känns också väldigt normalt. Just löpningen är nog det som jag anser är lättast att ge sig ut på, bara snöra på sig löpskorna och dra ut! Ska man ner till gymmet så blir det kanske mer ett projekt, det tar längre tid och man ska ha med sig lite mer saker i väskan.

Nu har jag tur som bor väldigt nära mitt gym, men det tar ändå längre tid om man jämför lite mellan löpning och styrketräning. Just gymmet är det betydligt mer folk, åker man ner vid 17:30 så är det fullt medan det är betydligt mindre vid 19:00. Gissa när jag åker ner? precis till kl 19:00, ingen kö till maskinerna eller de fria vikterna. Me like 🙂

Hur ofta tränar du och får även du gliringar om att du tränar för mycket?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.