Hur går det med min viktminskning?

Den frågan ställde jag mig själv faktiskt, hur går det egentligen?

Kan villigt erkänna att det går trögt, men jag har gått ner -1,4 kg sedan jag började vilket ändå är positivt. Jag tränar på i samma takt som tidigare. Jag styrketränar, joggar och har precis börjat med spinning. Styrketräning förebygger allmänhälsan läser jag, förbättrar muskelstyrkan, bränner fett och förbättrar ämnesomsättningen. Perfekt, då behöver jag kanske lyfta tyngre – maxa mina muskler mer, jobba med stora muskelgrupper.

Vi alla vet ju att lösningen inte är spring mer och ät mindre!

Det jag rent spontat känner är att jag måste börja dokumentera vad jag äter, hur mycket och när på dygnet. Jag tycker att jag äter rätt men gör jag verkligen det? Blir mer tydligt när man under en vecka skriver ner allt jag äter osv. Eftersom vi har diabetes i min släkt, är jag insulinkänslig? ja kanske det, har jag svårare då att gå er i vikt?

Fasta kan det vara något? Ja, varför inte. Det förbättrar många värden i kroppen, insulinkänsligheten förbättras och blodtrycket sänks osv. Helt klart en intressant fråga. Korttidsfast var något jag gjorde förut, 16:8. dvs fastar under 16 h och under 8 h åt jag mina mål.

Hormonell obalans? påverkar det min viktnedgång? ja garanterat. Hittade ett gammalt inlägg från Martina Johansson där jag tycker det är väldigt tydligt. Jag anser mig själv vara figur nr 1 – progestron – östrogendominans. Där fick jag kanske mitt svar gällande styrketräningen – explosivt! Intressant

Vilken figur är du?

Precis som många andra har jag lika många frågor och funderingar, men alla kroppar är olika och reagerar olika på olika livsmedel. Vad som funkar för mig kanske inte funkar dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.