Hormontest, vad händer i min kroppen?

Hej,
Idag åker jag fram och tillbaka till Mora med jobbet så detta är ett tidsinställt inlägg. I måndags fick jag mitt resultat efter ett hormontest som jag gjort genom min vän Lena Winroth, som driver hemsidan Muskelfokus Uppsala. I somras när vi var på LCHF-Event i Säffle pratade vi en hel del om kvinnoproblem, hormoner, alla olika preventivmedel vi kvinnor stoppar i oss på ett eller annat sätt. Någonstans måste allt detta påverka oss. Vad händer i kroppen vid obalans?

Själv har märkt en ändring rent kroppsligt efter att jag födde Vincent 2006. Tidigare kände jag inte när jag hade ägglossning, allt var normalt. Nu känner jag av det, känner att jag blir lite pms-tant, ömma bröst, blir ilsk och lättirriterad vilket jag själv inte kan hindra även om jag tänker på det. Otroligt irriterande och frustrerande!

Det känns som någon är fel, obalans av något men jag vet inte på vad?
Nyss fyllt 40 år, har jag redan hamnat i klimakteriet?
Påverkar kopparspiralen min kropp?
Många frågor som snurrat runt den sista tiden ihop på att hitta en lösning.

Kopparspiral

En sak jag har upptäckt är att styrketränar jag hårt den dagen jag har ägglossning som minskar pms-besvären. Så när jag känner att det är dags för ägglossning är det bara att fokusera på lyfta tungt.

Sagt och gjort så kontaktade jag Lena för att jag ville undersöka vad som händer i min kropp. Hur är det med min balans bland alla våra kvinnliga hormoner. Hem kom en låda med 4 st plaströr som jag skulle samla saliv under dag 19 – 21 efter mens. Spännande värre!

När Lena och jag gick igenom mina resultat och diskuterade kring det så blev det mer klart att kopparspiralen måste bort. Jag tror att den är boven i dramat, ett föremål som gör miljön ogästvänlig – inflammation, släpper ifrån sig en massa koppar som måste ta vägen någonstans!

Mina hormoner är i obalans, testosteron är högt medan progesteron är lågt. Min kortisol kurva under dagen är låg vilket påverkar min sömn osv. Många bäckar små…. ja nu vet jag iallafall vad jag ska göra!

Är du nyfiken på att göra ett hormontest, surfa in på Lenas hemsida Muskelfokus Uppsala. Klicka här för länk

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.