Har du provat lymfdränage?

Produkttest av Lymfdränage hos Body Therapy.

För ett tag sedan var jag med på ett influencer/blogg event som arrangerades av Influencer Workshop Gbg som drivas av Johanna (Enklaknep.se) och Siranee (Thaimorsan.se).

När vi alla lämnade eventet fick vi en välfylld goodiebag med lite smått och gott. Bland alla produkter fanns det ett presentkort hos Body Therapy i centrala Göteborg på Lymfdränage som jag blev väldigt nyfiken på. Jag har aldrig gått på Lymfdränage så detta ville jag verkligen testa. Har bara läst om det genom LCHF – Magasinet och deras reportage om Lipödem.

Body Therapy

Jag träffade Annika som driver Body Therapy en onsdagkväll förra veckan där hon började med att intervjua mig om min kropp, vilka skador eller problemområden jag hade. Berättade om mina ryggproblem men annars är jag fullt frisk enl mig själv. Annika erbjuder utöver lymfmassage även klassisk massage, gravid- och medicinsk massageterapi och mycket mer.

Lymfdränage

Annika berättade om Lymfdränage – massage, en mycket avslappnande behandling och utförs lugnt och metodiskt helt utan oljor. Massagen passar alla men speciellt för de som har svullnad, smärta, domningar, svårt att minska i vikt, upplever stress eller trötthetssymtom.

Under själva massage stimuleras överskottsvätska och slaggprodukter att transporteras ut genom kroppen på ett effektivt sätt. Man gör det genom strykningar, tryck i lymfflödets riktning. Du vet väl att lymfsystemet är en viktig del av kroppens naturliga immunförsvar. Vi kan säga att det är kroppens reningssystem som tar hand om slaggprodukter, rensar och transporterar bort de gamla och skadade.

Min upplevelse

Jag tyckte det var väldigt skönt, trodde inte jag var stressad eftersom jag precis börjat jobba igen men kände ett lugn när jag låg på bänken. Dagen innan jag träffade Annika hade jag kört ett pass på gymmet och sprungit fram och tillbaka så massagen satt väldigt fint.

Annika kände en viss stelhet/svullnad i mina axler vilket givetvis kom från min träning dagen innan. Vaderna lika så. Jag har inga svullnader i kroppen mer än att ibland så svullnar fötterna upp i värmen som är och om man har stått hela dagen. Men det kan ändå vara skönt att få ta hand om sig själv, ge sig själv lite energiboost genom att unna sig.

Men har du problem med ditt lymfsystem så tycker jag verkligen att du ska unna dig en lymfdränage och bor du i Göteborg så boka in dig hos Annika på Body Therapy, jag kan varmt rekommendera henne. Jag kommer  garanterat att besöka henne igen, jag som tränar så pass mycket kan behöva unna min kropp detta!

Body Therapy – Jag och Annika
Body Therapy – ligger precis vid heden i Göteborg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.