Halloumi-Omelett

Förra veckan testade jag att göra en halloumiomelett – och vilken fullträff det blev! Du behöver inte ens salta, halloumin gör jobbet själv.

Det var efter träningen, jag var hungrig men visste inte riktigt vad jag skulle äta. Anders hade stekt pannkakor till sig och Vincent, men eftersom jag undviker gluten fick jag hitta på något eget.

Jag kom att tänka på ett recept jag hade sett tidigare i veckan – just en halloumiomelett. Bara ägg och riven halloumi, så enkelt! Som tur var hade jag lite persilja kvar på köksbänken, så den hackade jag ner och blandade i smeten. Sedan fick omeletten steka långsamt tills den blev gyllene och fluffig.

Snabbt, mättande och riktigt gott – perfekt middag efter träningen. Jag kommer absolut göra den igen!

Halloumi-omelett

Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Måltid Lunch, Middag
Portioner 1

Ingredienser
  

  • 3 st Ägg
  • 100 gram Halloumi – riven jag delade ett 200 g paket på mitten
  • En näve Finhackad persilja eller annan ört man vill ha
  • Lite peppar
  • smör

Instruktioner
 

  • Knäck ner 3 ägg i en skål
  • Riv ner halloumi och häll över i skålen där du har äggen
  • Tillsätt den finhackade persilja eller den ört du önskar och tillsätt lite peppar
  • Smör i en stekpanna och stek sedan Halloumi-omeletten långsamt
  • Servera tillsammans med önskat tillbehör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.