Slalom i Stöten

Grymma backar i Stöten!

Sitter i bilen på väg hem från Falun, vi har haft det bra i Stöten och de har verkligen grymma backar där. Om man jämför med Lindvallen, Tandådalen och Hundfjället som också ligger i Sälen. Vi var och är väldigt nöjda över våra dagar i Stöten.

Tror att det var mer än 20 år sedan jag åkte slalom i Stöten, då tillsammans med vänner. Denna gång hade vi bokat in oss på deras hotell precis vid backen, en natt med hotellfrukost. Vi drog redan klockan 08 på morgonen eftersom det tar oss ca 3 timmar att köra upp från Falun.

Vi kom upp redan strax innan lunch, så vi köpte liftkort och åt en snabblunch innan vi satt oss i sittliften upp till toppen. Riktigt bra proppade backar måste jag säga. Jag är mer än nöjd. Det var en fröjd att åka deras backar. Nu ska vi väl tillägga att vi kör enbart röda och svarta backar, så det är lite lugnare i dessa backar.

På kvällen åt vi middag i Brasseriet, jag tog en torskrygg med sparris och potatis medan Anders åt Oxkind med potatiskaka. Maten var helt okej men inget magiskt mer än så. Jag tyckte att maten var alldeles för salt eller rättare sagt såsen var alldeles för salt och det tog nästan över.

Dagen efteråt startade vi med manchester, såå himla gött. De öppnade backen klockan 09, så vi åkte bland de första upp. Såå himla nice att swicha nerför backarna helt själv. Jag älskar verkligen outdoor livet, att vara ute och röra på sig. Det är en himla tur att Vincent gillar det lika mycket som oss.

Vi träffade även på en kompis till Vincent som även han cyklar MTB i CK Master, här i Stöten. Han var där med sin familj över dagen, då hans pappa jobbade extra på en vårdcentral i Kläppen. Världen är bra liten i bland.

Här kommer lite bilder från våra dagar i Stöten, som jag varmt kan rekommendera!

Slalom i Stöten
Anders glider av liften i Stöten
Slalom i Stöten
Jag på toppen, fixar med något 😉
Slalom i Stöten
Anders strax redo att swicha ner för de svarta backarna!
Slalom i Stöten
Vincent och Anders redo att swicha ner för backarna i Stöten
Oxtartar Stöten
Oxtartar, som var väldigt god!
Torskrygg med sparris och potatis
Den salta torskryggen som jag åt till middag
Slalom i Stöten
Hela familjen Lantz
Pernilla Lantz signatur

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.