Gratinerade auberginer

Äntligen fredag, håller tummar och tår att SMHI har fel om att det bara ska regna i helgen.

Anders är iväg på simläger med Jonas Colting, något som jag, Anders mamma, bror och min mamma sponsrade med då han fyllde år. Ska bli spännande att höra sedan på söndag när han kommer hem, hur det har varit,  kan han crawla nu?

Tomatsallad

Tanken nu i helgen är att träna överkropp, öva på att hänga – klara av min egna vikt. Nästa helg smäller det, Tough Viking….. om jag ska erkänna så har jag lite panik inför det. Men det är bara att ge järnet, vi är 11 st från jobbet som kör tillsammans. KÄMPA!!! Återkommer nästa helg med en rapport, om jag överlever…. hahaha

I onsdags gjorde jag en supergod vegetarisk rätt, som vi även åt igår fast med salami. Verkligen god och enkel att göra. Ibland kan det vara gott att äta vegetariskt, vi försöker äta det en gång per vecka men oftast blir det soppa eftersom det är något jag kan. Men jag lovar att bli bättre på det.

Gratinerad Auberginer

Portioner 4

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 gram kantareller eller annan svamp
  • 1 dl finhackad bladpersilja
  • 200 gram riven lagrad ost

Instruktioner

  1. Dela auberginen på längden.
  2. Pensla snittytan med olivolja. Gör några hål med en gaffel.
  3. Lägg halvorna i en ugnsform och stek de i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter.
  4. Låt halvorna svalna och gröp ur innehållet.
  5. Skär aubergine köttet i tärningar och stek det med olivolja, salt
  6. Hacka löken, häll ner det och pressa ner vitöken i aubergine köttet och rör runt.
  7. Salt och peppra lite.
  8. Dela kantarellerna och lägg även de ner i röran, blanda väl.
  9. Häll över röran sedan i en bunke, blanda ner persiljan och osten.
  10. Lägg aubergineskalen i en smord ugnsform, fördela röran i skalen.
  11. Grädda sedan i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter
  12. Strö över lite persilja och servera med en sallad, kanske tomatsallad.

 

Smaklig måltid!

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.