Fredrikas Nöt- & Fröbröd
22 mars 2016
Hej,
jag har testat många bröd inom LCHF världen men de jag tycker bäst om är Fredrikas Nöt- & Fröbröd och Zucchinibröd. Dessa två bröden går hur bra som helst att frysa in. Perfekt att ta fram och tina upp en kväll eller när man ska äta soppa till middag.
Fredrikas Nöt- & Fröbröd skivar jag även upp innan jag fryser in, annars blir det lite jobbigt att tina. Nu i helgen inför vår resa till Branäs så gjorde jag en limpa bröd. Tänkte det kunde vara gott att äta som mellis eller ha med sig till backen.
Fredrikas Nöt- & Fröbröd
Måltid Bröd
Portioner 1
Ingredienser
- 100 g pekannötter
- 100 g hasselnötter
- 100 g cashewnötter
- 100 g krossade linfrön
- 100 g skalade sesamfrön
- 100 g solrosfrön
- 150 g pumpakärnor
- 50 g chiafrön
- 1 tsk salt
- 1 dl kokosolja
- 6 ägg
- 2 msk sesamfrön
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader
- Väg upp alla nötter (de ska vara hela) och häll i stor skål
- Tillsätt salt, olja och ägg och blanda allt noggrant
- Lägg ett bakplåtspapper i en brödform. Lite pilligt men det går om man viker fint i hörnen
- Häll fröblandningen i formen
- Ugnsgrädda brödet i 60 minuter
- Låt svalna under bakduk och skär sedan upp brödet.
- Frys sedan in skivorna med bakplåtspapper i mellan så blir de lätta att ta isär sedan.
Föregående
Mjölk-Automat
Nyare