Fisksoppa med röd curry och spenat
En värmande och härlig fisksoppa med röd curry och spenat, som bjuder på en fin balans mellan krämiga, fräscha och kryddiga smaker. Den röda curryn ger soppan en härlig djup smak, medan sambal oelek tillför precis rätt mängd sting. Ett stänk av lime fräschar upp och ger en pigg syrlighet som gör soppan komplett. Du kan använda vilken fiskfilé du gillar bäst – i mitt recept valde jag både torsk och laxbitar för att få en riktigt fin mix av smaker och texturer.
Jag älskar verkligen soppa när hösten börjar smyga sig på. Det är något så mysigt med att samlas kring en rykande het skål efter en kylig dag ute. Och den här fisksoppan, med sin värmande kryddighet och lena smak, är en riktig favorit! Den passar lika bra till vardags som till helgmiddagen, och dessutom är den både enkel och snabb att laga.
Fisksoppa med röd curry och spenat
Equipment
- Skärbräda
- Kniv
- Stor kastrull
Ingredienser
- 1 st Gul lök, hackad
- 1 st Vitlöksklyfta, hackad
- 2 msk Olja
- 2 tsk Röd currypasta
- 3 st Morötter, slantar
- 3 dl Vatten
- 5 dl Grädde
- 2 st Fiskbuljongtärningar
- 1/2 tsk Sambal Oelek
- 2 Pressade Limeklyftor
- 1 tsk Salt
- 2 krm Cayennepeppar
- 150 gram Broccoli, fin delad
- 400 gram Fiskfilé, torsk, lax
- 30 gram Babyspenat
- 2 msk Gräslök, hackad
Instruktioner
- Fräs lök och vitlök i olja med curry i en gryta. Skala och skiva morötter.
- Läg ner demi grytan, fräs runt. Höll över vatten, grädde och buljongtärningarna eller fonden. Låt sjuda i ca 10 minuter.
- Tillsätt sambal, lime, salt och peppar. Låt koka upp.
- Lägg ner broccoli. Skär fisken i mindre bitar och lägg ner i soppan. Låt sjuda i ca 3-5 minuter. Blanda ner spenat och strö över gräslök.Smaklig måltid!