Fisksoppa Crock-Pot
13 november 2017
Nu i helgen gjorde jag en fisksoppa i vår Crock-Pot, wow säger jag bara så himla gott!
Eftersom vi har haft Carina på besök från Stockholm, så stod det shopping på schemat i lördags. Då orkar man inte stå och laga mat när man väl kommer hem. Så jag passade på att ladda pottan redan på förmiddagen med alla grönsaker, så när vi väl kom hem var det bara att hälla i grädden och laxen. De sista 5 minuterna slängde jag i även pilgrimsmusslorna och rörde försiktigt runt allt.
Fick tummen upp av både Anders, Carina och Linda. Som pricken på i:et hade vi en stor klick aioli.
Som tur vad gjorde jag mycket så det kommer att finnas matlådor ett tag framöver nu!
Fisksoppa med lax och pilgrimsmusslor, Crock-Pot
Måltid Middag
Ingredienser
- 2 dl Vitt vin
- 3 msk Fiskfond
- 5 dl Vatten
- 8 st Pilgrimsmusslor
- 800 gram Lax utan skinn
- 5 dl Grädde
- 1 st Fänkål
- 2 st Morötter
- 1 förpackning Salladslök
- 300 gram Rotselleri
- 2 st Lagerblad
- Salt, peppar, dill
Instruktioner
- Finhacka alla grönsaker och lägg ner i Crock-Poten
- Tillsätt vattnet, fiskfond, vitt vin, lagerblad, salt och peppar
- Ställ in Crock-Pot på 4 timmar, låg temperatur.
- Dela laxen i mindre bitar, ca 2 x 2 cm.
- När det är 30 minuter kvar på tiden så lägger du ner laxen i pottan och rör runt. Tillsätt även grädden och dillen.
- Dela pilgrimsmusslorna till hälften och när det är 5 minuter kvar lägger du även ner dessa i pottan.
- Smaka av med salt och peppar.
- Till detta serverar du även lite aioli.
Keyword Crock-Pot
Föregående
Yes äntligen är det helg!
Nyare