Energiboost i Säffle

Hej,
Vilken helg jag har haft, snacka om energiboost, träffat massa människor med samma intresse. Har du inte varit på LCHF-Events i Säffle så tycker jag att du ska boka in det till nästa år. Tyvärr hade vi inte lika tur med vädret som förra året men vad gör det! Finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder eller hur?! Tur att vi satt inne på Medborgarhuset i Säffle under föreläsningsdagarna.
Vilka föreläste under dessa dagar?


Dag ett började med att Bo Zackrisson hälsade alla oss välkomna till LCHF-Events i Säffle. Därefter pratade Annika Dahlqvist lite om sig själv, berättade lite om demens, alzheimers och att dessa patienter oftast även har högt blodsocker . Kan kosten påverka demens? Intressant. Efter Annika kom Ann Fernholm upp och pratade om hennes 3 böcker. Den senaste heter ”Smakäventyr” om hur man lär små barn äta mat. En bok som jag önskade fanns när Vincent föddes. Precis innan lunchen så pratade Fredrik Söderlund ”Majoren” om sin erfarenhet om LCHF-kosten, ur ett helikopterperspektiv. Man kan inte bara hjälpa sig själv utan även hjälpa andra med LCHF-kost.

Ann Fernholm, Fredrik Söderlund, Andreas Eenfeldt & Johan Falk

Lunch åt vi på Comfort Hotell, ca 5 minuters promenad från Medborgarhuset, en buffé där alla kunde plocka lite vad man vill.

Efter lunch var det Andreas Eenfeldt ”Kostdoktorn” tur. Han berättade om fetma epidemin som ökar och ökar för varje år, framför allt i USA. Pratade kring vad som hände 1984 då nyckelhåls-märkningen kom. Efter Andreas var det Johan Falk tur att tala. Han pratade om Lagom LCHF, han upptäckte att han började att gå upp med LCHF, fast än att han hade gått ner från 140 kg till 79 kg. Innan han hittade sin lösning hade han gått upp 20 kg. Men nu har det vänt – 17 kg ner hittills. Han har startat en hemsida som heter LagomLCHF.se, titta in där, följ med hans resa och framför allt läs hur han hittade till Lagom LCHF.

Även som förra året så var vi ett gäng glada löpare som drog ut på en runda efter att vi suttit still hela dagen och lyssnat. Tyvärr var inte vädret med oss då heller, regn! Men det stoppade oss inte, haha kan säga att mina löparskor blev genomblöta. Men vi sprang genom skogen, hoppade över stock och sten, några blev getingstuckna och tillslut kom vi tillbaka efter ca 5 km. Skönt!

Dag två skulle Ralf Sundberg ha talat om forskningsfusket men tyvärr kunde han inte komma så Jonas Bergqvist hoppade in som ”stand in”. Han berättade om fasta, om fördelen och skillnader mellan 16:8, 5:2 eller 4:3. Vad som händer i kroppen osv. Super intressant tycker jag som ibland tillämpar 16:8 och Anders tillämpar 24 timmars fasta. Efter Jonas blev det ”Under vårt tak” Jenny och Magnus Andersson tur att tala om Paleo, stenålderskost och naturlig rörelse, att använda kroppen som den är byggd för.  Naturliga råvaror, precis som LCHF, fast utan mjölkprodukter men med frukt och rotfrukter. Magnus talade om sina hälsovinster som att bli av med nästan alla allergi och framför allt blev av med sin IBS. Grymt intressant! Jonas Bergqvist körde ett pass till och då talade han om skillnader mellan Paleo och LCHF. Där LCHF är mer läkande kost för metabola sjukdomar, Paleo är mer läkande mot autoimmuna sjukdomar.

Jonas Bergqvist, Jenny & Magnus Andersson, Lindha Vikström och jag

Även dag två åt vi på Comfort Hotell, men denna gång var det fint väder. Perfekt, så efter lunchen tog nog alla en promenad genom Säffle.

Efter lunchen berättade Agneta Schnittger om diabetes och fokus mot LCHF. Väldigt intressant men väldigt svårt för mig att hänga med tyvärr. Lindha Vikström var sist ut och berättade om sin viktresa, att man måste ha delmål för att kunna nå sitt slutmål. Lindha är alltid väldigt personlig under sina föreläsningar och delade med sig utav sin viktökning i samband med ett dödsfall i familjen. Tror inte ett enda öga var torrt, jag kan erkänna att mina tårar rann ner för kinderna.

Varje talare, pratar i ca 45 minuter vilket är precis lagom. En kort frågestund, bensträckare innan man kör nästa talare. Perfekt upplägg tycker jag.

Det är så himla trevligt med detta event, många bor på campingen, alla grillar tillsammans. Alla är så otroligt öppna och välkomnande. Det är inga som helst problem att komma själv, man får massa nya ”goa” vänner! Jag kommer garanterat att komma tillbaka nästa år, hoppas även du gör det!


Här är järngänget som jag dela stuga med, Lena Winther, jag, Marie Norder Aspholm och Lena Winroth – underbara människor! 

Tack alla som var med under LCHF-Eventet i Säffle, föreläsare och deltagare!
Kram kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.