En vecka semester på Skiathos, Grekland

Förra helgen kom vi hem efter en veckas semester på Skiathos, Grekland. Så skönt att komma bort, få lite sol och värme.

Det var bara jag, min son Vincent och min mamma som åkte på semester tillsammans. Jag, Anders och Vincent brukar åka utomlands över midsommar men just denna gång hade Anders en tävling i Frankrike, därför var han inte med.

Jag och min mamma har varit på Skiathos tidigare fast det var för typ 20 år sedan och då var ön ny för turisterna, fanns knappt några hotell, några få restauranger men nu var det mer utbyggt.

Skiathos är en liten ö och deras flygplats är superliten, även deras landningsbana. Det märks både vi landning och start kan jag säga. Så fort vi landade på landningsbanan bromsar de tvärt.

Vi bodde väldigt nära Skiathos Stad, tog inte mer än 10 minuter att promenera in till stan. Lägenhetshotellet som vi bodde vid låg i Megali Ammos, Ekaterini Studios. Ett mysigt litet lägenhetshotell men inte mer än 20 lägenheter och en liten pool.

Veckan bestod utav sol och bad för hela slanten. De två första dagarna var vi nere vid havet men Vincent tyckte det var lite för jobbigt med all sand…. ungar, så de andra dagarna hängde vi vid poolen istället.

Nästan varje morgon startade jag dagen men en kort löptur, så skönt att springa bara i sport-BH och shorts. Det är inte ofta man kan springa så i Sverige så det gäller att passa på.

Vi var även iväg på en ö-tur till Skopelos och Alonissos. Skopelos är otroligt vackert, så det är inte så konstigt att man valde att spela in lite till Mamma Mia där. Alonissos var inte alls lika vacker men intressant. Det var en heldags tur som jag verkligen kan rekommendera, skönt att göra något annat än att bara sola.

Precis när vi kom hem från Skiathos så kom det en värmebölja in över hela Grekland som genererade upp till 40 grader. Tur att vi inte åkte en vecka senare säger jag bara…. hahah

Sista kvällen så passade Vincent och jag på att testa Fisk-spa, dvs fiskar som äter på ens fötter. Tror aldrig jag har skrattat så mycket som jag gjorde. 10€ för 30 minuter, en kul grej och klart värt pengarna.

Här kommer lite bilder från resan:
Min mamma, jag och Vincent på väg till Skiathos
Jag ligger på solstolen medan Vincent badar i havet
Vincent tog ett bra kort på mig under en utav våra kvällsturer in till Skiathos Stad som ni ser i bakgrunden.
Har precis sprungit ca 4 km och står och pustar ut vid vår dörr till lägenheten.
Vincent njuter i poolen
Skiathos stad, en bild jag tog från vår båttur.
Trappan upp till en utav kyrkorna på Skopelos. Tror nog att det fanns en kyrka i varje hörn på denna vackra ö.
Jag och Vincent vid Kyrkan på Skopelos
Skopelos stad otroligt vacker, vita hur med blåa dörrar och massa härliga blommor som denna. Sjukt vackert!
Mamma Mia – Kyrkan där de gifter sig
Även från Mamma Mia, denna ute med träden.
Min vy när jag sprang på morgonen, vi bodde vid en bukt.
Fisk-Spa, så himla roligt
Små fiskar som äter på ens fötter, kittlades som bara den.
Tack för denna gång Skiathos!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.