Sjö i Sandsjöbacka

Då har vi haft Covid

Det var inte frågan om, utan när man skulle få Covid. Nu har hela familjen Lantz haft Covid, så nu är man väl säker ett tag framöver…. eller inte. Det har varit eller är en stor smittspridning här i vårt område just nu.

Det är för snart 1,5 vecka sedan jag trillade det. Vi hade precis varit i Falun och jag drog igång en 60h fasta. Och någonstans där blev jag smittad, antagligen när jag var och handlade. Det var på torsdag morgon som jag vaknade upp med ont i halsen, huvudet och kroppen. Kort därefter fick jag feber, fast bara på eftermiddagarna.

Det som varit jobbigast var att jag tappade rösten. Jag var väldigt hes från dag 1 och det håller fortfarande i sig, nu när vi alla har blivit friska igen. Det var så pass illa att jag tappade rösten helt och hållet. Så jag fick vara tyst i två dagar så att rösten hann återhämta sig.

Nu låter jag bara som om jag har rökt i 100 år och druckit whiskey 🙂

Om du lyssnar på vårt senaste avsnitt av Ketopodden så får du höra hur jag låter. Lite charmigt fick jag höra från en utav lyssnarna. Hahha

Vincent och Anders fick Covid på söndagen, dvs 4 dagar efter att jag insjuknade. Vincent fick det mest lindrigt. Han hade ont i huvudet en dag sen var det över. Anders hade feber en dag och sen förkyld men inget mer. Jag fick nog värst, även om det jag hade var också lindrigt. En förkylning kort och gott.

Nu har vi haft det, så frågan är väl hur länge man är säker nu…. Våra grannar hade Covid för över ett år sedan och nu samtidigt som vi hade Covid fick de det igen.

Jag gjorde inget snabbtest utan gjorde PCR test direkt, men tyvärr blev mitt test misslyckat. Det beskedet fick jag efter 5 dagar från att jag lämnade in testet. Sköterskan jag pratade med då jag lämnade in Vincent och Anders tester, tycket att jag inte skulle göra om testet eftersom jag då var ”frisk” även om hesheten var kvar. Jag fick helt enkelt gå på familjens resultat. Både Vincent och Anders fick positivt resultat, så jag hade det också även om jag inte är med i statistiken.

Har du också haft Covid?
Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.