Då är jag korttids permitterad!

Igår fick jag besked att jag kommer att bli korttids permitterad fram till 31 maj. Till en början vad jag tror…

Ett tråkigt besked men ändå rätt beslut tycker jag. Eftersom jag jobbar som After Sales Coordinator eller projektledare och mitt jobb är att vara ute hos våra kunder. Göra workshops, hålla i olika möten och så vidare, vilket är jättesvårt i dagens läge med Covid-19. Det är inga kunder som vill ha mig på besök, även om vissa besök kan göras via Skype.

Så det här beslutet var väntat, trodde i och för sig att det skulle komma tidigare men men. Man får se det positiva i det hela, det är vår och jag älskar att vara ute och röra på mig. Kommer garanterat att bli mer träning för mig nu men även trädgårdsarbete.

Jag kommer att bli permitterad på 40%, vilket innebär att jag får gå ner i lön med 6% och kommer att vara ledig varannan fredag och varannan måndag. De dagar jag kommer att jobba, jobbar jag mellan kl 09-15:22. Helt okej för mig. Nu kanske det blir lättare att få till mina morgon promenader.

Ja, det är verkligen tur att det är vår och inte höst/vinter nu när detta händer. Då hade man nog klättrat efter väggen ännu mer. Nu på våren är man nog lite mer positiv, solen tittar fram och man bara njuter. Man ser inga hinder bara möjligheter.

Så nästa vecka den 20 april kör mitt nya arbetsschema igång!

Du som läser min blogg kanske också är korttids permitterad, vad hittar du på de dagar du är ledig? Vad är din uppfattning om just din permittering? Tänker du som jag?

2 kommentarer

 • Malin

  Är ju inte permitterad men jobbar 70% o har då kortare dagar och en ledig dag. Förutom plånboken så är det toppen. Tänker att permitteringar är ett bra sätt att dra ner på tid, o bra att staten går in o hjälper företagen. Jag är dock orolig för hur samhället o dess ekonomi, företag och privat, kommer kunna återhämta sig efter detta…

  • Pernilla

   Hej Malin,
   Ja, hur kommer samhället att se ut framöver?! Intressant fråga.
   Tycker att det ska bli lite skönt, speciellt nu när det är vår och man kan vara ute och greja.
   Trevlig helg!
   //pernilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.